Juve piše negativnu istoriju, Alegri nije zabrinut!

Nikada od osnivanja Juventus nije počeo sezonu s dva poraza. Ali, trener kaže da razloga za brigu nema.

Fudbal 31.08.2015 | 17:20
Juve piše negativnu istoriju, Alegri nije zabrinut!

Šampion ima nula bodova posle dva kola.

Trener Rome Rudi Garsija rekao je da su njegovi fudbaleri u večerašnjoj pobedi nad Juventusom delovali tačno onako kako on želi, dok je Masimilijano Alegri kazao da je "stara dama" bila previše "pokorna".

"Ovo je Roma kakvu sam hteo. Ovo je Roma koja je stvarala vrhunski fudbal tokom mojih prvih 18 meseci u klubu. Zajednička želja svih u timu, uključujući i rezervi, donela nam je dodatnu snagu. Znao sam da imamo sjajne igrače, iako mi je izbor bio ograničen u odbrani", rekao je Garsija na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Roma je u nedelju uveče pobedila četvorostrukog uzastopnog šampiona Juventus 2:1 i tako prekinula lošu seriju nad velikim rivalom. Strelci su bili Miralem Pjanić i novajlija Edin Džeko.

"Uvek razmišljam o kolektivu i više od svega sam srećan zbog mojih igrača. Mogli smo da budemo bolji kada smo vodili 2:0 protiv 10 igrača, ali smo zaboravili da posle prvog gola pritisnemo Juve. Tek je početak sezone, tako da ovakve partije nagoveštavaju put koji treba da sledimo. Nadam se da ćemo se ovako smešiti tokom sezone. Početak je dobar, za sad", rekao je Garsija.

Alegri je kazao da je njegov tim bio previše "pokoran", ali i da nije zabrinut nakon najlošijeg starta sezone Juventusa.

"Dobro smo reagovali, ali je naš stav bio previše pokoran od početka meča. Igrali smo protiv sjajne Rome i bili smo pod velikim pritiskom u prvom poluvremenu. Nismo uspeli da pređemo pola i da napadnemo", rekao je Alegri za italijanske medije.

Juventus nikada do sada nije počinjao sezonu sa dva uzastopna poraza.

"Nisam zabrinut. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Moramo da nešto menjamo, pre svega mentalno. Sutra je konačno kraj prelaznog roka i moći ćemo da se koncentrišemo da zajednički radimo, kao grupa. Ne volim kad se ljudi samosažaljevaju, tako da moramo sada vredno da radimo i prevaziđemo ovu situaciju", rekao je Alegri.

Komentari / 0

Ostavite komentar