Obama zaposlio prvu transrodnu osobu

Američki predsjednik Barak Obama zaposlio je u Bijeloj kući prvu transrodnu osobu. Rafi Fridman-Gurspan imenovana je direktorom za zapošljavanje u Uredu za predsjedničko osoblje.

Svijet 20.08.2015 | 11:20
Obama zaposlio prvu transrodnu osobu

U objavi za medije, izvršni predsjednik Nacionalnog centra za transrodnu ravnopravnost saopštio je kako je predsjednik Obama dugo govorio da želi da njegova administracija predstavlja američki narod, dodajući da je zapošljavanje prve transrodne zaposlenice koja je ujedno i osoba druge boje kože samo po sebi značajno.

Takođe govori kako je njeno iskustvo i znanje o tome kako donijeti promjene u politikama, kao i njena istinska predanost rasnoj i ekonomskoj pravednosti dovela do boljeg rada centra.

Brajan Rič, predsjednik i izvršni direktor "Nova Prajda" vjeruje kako je bitno imati glas unutar Bijele kuće koji će iz prve ruke znati probleme s kojima se suočavaju transrodne osobe.

Izvor: N1

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

alian

20.08.2015 08:33

Ubrzo ce pisati zakone BH parlamentarcima, a oni ce nama govoriti kako su ti zakoni dobri radi brzeg nasega puta u evro-atlanske integracije.

ODGOVORITE