Hrvati imali skroman doček: Srbi imaju mnogo veću podršku!

Skromno su dočekani hrvatski vaterpolisti nakon srebra na Svetskom prvenstvu u Kazanju, u čijem su finalu poraženi od reprezentacije Srbije sa 11:4.

Ostali sportovi 11.08.2015 | 14:40
Hrvati imali skroman doček: Srbi imaju mnogo veću podršku!

Vice-šampioni sveta su prilično kasnili u dolasku: umesto da odmah iz ruskog grada, letom preko Istanbula, dođu u nedelju ujutro, oni su zbog kvara aviona morali da ostanu cele noći na aerodromu. Ujutru su konačno krenuli za Tursku, u čijem su najvećem gradu, takođe na aeodromu, proveli skoro ceo dan, a onda u nedelju uveče stigli u Zagreb.

A stigli su "umorni, neispavani, pomalo tužni zbog izgubljenog finala i dodatno razočarani (pre)skromnim dočekom", prenosi Večernji list atmosferu sa dočeka.

"Ponosan sam što smo osvojili još jednu medalju. Još smo srećniji kad vidimo da je do toga stalo - manjem broju ljudi", rekao je kapiten ekipe i najbolji golman prvenstva sveta Josip Pavić, dodavši: "Ne želim više da pričam da smo izgubili finale, želim da istaknem da smo osvojili srebro".

U "VIP salonu" zagrebačkog aerodroma došlo je desetak novinara, fotoreportera i snimatelja, kao i lični izaslanik predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, bivši vaterpolista Samir Barač, te Tomislav Paškvalin, i sam nekadašnji član reprezentacije, a sada pomoćnik ministra nauke obrazovanja i sporta.

"Žao nam je što smo izgubili finale, no što smo vremenski dalje od toga - to smo svesniji vrednosti rezultata koji smo postigli. Ukoliko želimo korak više, moramo poraditi na koheziji, ne samo igrača, stručnog štaba i čelnih ljudi Saveza, nego svih struktura sporta. Srpski igrači imaju puno veću podršku, oni su zvezde", prenosi "Večernji list" reči hrvatskog selektora Ivica Tucak izgovorene na skromnom dočeku na zagrebačkom aerodromu.

Komentari / 0

Ostavite komentar