Хрвати имали скроман дочек: Срби имају много већу подршку!

Скромно су дочекани хрватски ватерполисти након сребра на Светском првенству у Казању, у чијем су финалу поражени од репрезентације Србије са 11:4.

Остали спортови 11.08.2015 | 14:40
Хрвати имали скроман дочек: Срби имају много већу подршку!

Вице-шампиони света су прилично каснили у доласку: уместо да одмах из руског града, летом преко Истанбула, дођу у недељу ујутро, они су због квара авиона морали да остану целе ноћи на аеродрому. Ујутру су коначно кренули за Турску, у чијем су највећем граду, такође на аеодрому, провели скоро цео дан, а онда у недељу увече стигли у Загреб.

А стигли су "уморни, неиспавани, помало тужни због изгубљеног финала и додатно разочарани (пре)скромним дочеком", преноси Вечерњи лист атмосферу са дочека.

"Поносан сам што смо освојили још једну медаљу. Још смо срећнији кад видимо да је до тога стало - мањем броју људи", рекао је капитен екипе и најбољи голман првенства света Јосип Павић, додавши: "Не желим више да причам да смо изгубили финале, желим да истакнем да смо освојили сребро".

У "ВИП салону" загребачког аеродрома дошло је десетак новинара, фоторепортера и сниматеља, као и лични изасланик председнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић, бивши ватерполиста Самир Барач, те Томислав Пашквалин, и сам некадашњи члан репрезентације, а сада помоћник министра науке образовања и спорта.

"Жао нам је што смо изгубили финале, но што смо временски даље од тога - то смо свеснији вредности резултата који смо постигли. Уколико желимо корак више, морамо порадити на кохезији, не само играча, стручног штаба и челних људи Савеза, него свих структура спорта. Српски играчи имају пуно већу подршку, они су звезде", преноси "Вечерњи лист" речи хрватског селектора Ивица Туцак изговорене на скромном дочеку на загребачком аеродрому.

Коментари / 0

Оставите коментар