Partizan o žrebu: Hoćemo u LŠ!

Fudbaleri i članovi stručnog štaba Partizana poručuju da će izgarati za navijače i klub i da se ne zadovaljavaju Ligom Evrope. Žreb? Mogu svi, samo ne Bazel. Dinamo iz Zagreba za izbegavanje... zbog politike.

Fudbal 06.08.2015 | 20:40
Partizan o žrebu: Hoćemo u LŠ!

Partizan je obradovao svoje navijače, iskrene ljubitelje fudbala. Srpski klupski fudbal nije na umoru ili u ropcu, kako pojedini misle. Pokazali su to i Partizan i Vojvodina.

Pobeda nad Steauom 4:2, u sjajnoj utakmici i odličnoj atmosferi na Topčiderskom brdu, potvrdila je kvalitet Partizana o kojem se do sada moglo samo naslućivati, jer protivnici nisu imali zavidan evropski rejting. Ali, Steaua to, svakako, ima i svakako je veliko evropsko ime.

"Odigrali smo veliku utakmicu u fenomenalnom ambijentu. Ova ekipa može dalje da se razvija.... Gledamo unapred", rekao je trener Partizana Zoran Milinković jutro posle evropske pobede i sigurno obezbeđenog plasmana u Ligu Evrope.

Iako je od utakmice prošlo tek 10-ak sati, za igrače Partizana nije bilo odmora. Morali su na trening, ali sudeći po izrazima njihovih lica - nije im teško palo. Jedni su bili na treningu oporavka, drugi su trenirali malo žešće.

Zanimljivo, na susednom terenu u sportskom centru u Zemunu, trenirao je i deo igrača Steaue (oni koji nisu igrali ili su igrali malo). "Imate baš lep kompleks", prokomentarisao je jedan od trenera bukureštanskog tima, koji je u Beogradu lepo, domaćinski ugošćen - osim što se tiče rezultata, razume se.

Partizan ima obezbeđene utakmice u Ligi Evrope, ali kakvi bi to sportisti bili kada ne bi želeli više? A više je Liga šampiona.

"Mi i dalje sanjamo naš san koji se zove Liga šampiona! Rekao sam igračima u poluvremenu utakmice sa Steauom da ne prestanu da veruju. I sada verujemo. Žestoko ćemo se boriti i učinićemo sve što je u našoj moći da budemo bolji i u tom dvomeču. Isprsićemo se protiv svakoga", kaže trener crno-belih.

U petak u podne je žreb u Nionu. Želja nema.

"Sve što nam da žreb - prihvatićemo. Jedno je sigurno - nikome sa Partizanom neće biti lako. Hoćemo da budemo bolji u oba meča", kaže trener Partizana o potencijalnim rivalima u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Nekako se sam po sebi nameće zaključak da je Bazel "za izbegavanje". Ali, ni mečevi sa zagrebačkim Dinamom ne bi bili poželjni. Ne zbog sporta. Naprotiv! Više zbog svih onih stvari koje nemaju veze sa sportom.

Fudbalerima Partizana je, maltene, svejedno.

Marko Jevtović za MONDO kaže da će Partizan igrati svoju igru koga god kuglice budu donele crno-belima.

"Bazel je najbolja od svih potencijalnih ekipa. Što da ne i sa njima, da igramo protiv najboljeg. Mi ćemo se truditi da igramo kako znamo", kaže mladi Jevtović strelac gola za 2:2 protiv Steaue.

Darko Brašanac bi voleo da igra protiv Seltika.

"Do sada smo išli korak po korak tako ce biti i ubuduće. Liga šampiona je san svakog igrača i bilo bi fenomenalno da se plasiramo dalje. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za te utakmice ali pre toga nas čekaju tri prvenstvene utakmice. Voleo bih da izvučemo Seltik to je klub slavn tradicije i misim da bi atmosfera bila odlična i tamo i ovde i da bi to bili mečevi za uživanje", rekao je Brašanac.

Na butinama Miroslava Vulićevića bile su vidljive posledice velike borbe sa igračima Steaue. Par udaraca, modrica, posekotina... Strelac gola u Bukureštu kaže da nije mnogo spavao.

"Adrenalin još radi, bio je težak meč kao što smo i očekivali ali ostvarili smo svoj cilj. Bila je to utakmica sezone jer svi znamo šta za klub znači kad se obezbedi Evropa. Ali nećemo stati na ovome od početka radimo i spremamo se za Ligu šampiona", rekao je on i dodao: "Ova utakmica vraća veru u naš fudbal, bila je prava evropska, dva dobra protivnika i na sreću završilo se pozitivno po nas. Navijači su napravili fenomenlnu atmosferu nosili su nas tokom čitvog meča i kad smo imali gol zaostatka tako da smo mi morali da odgovorimo dobro na terenu".

Njegova želja pred žreb je...

"Voleo bi onoga koga možemo da prođemo!".

Nastavio je: "Ko god da je došao do plej-ofa sigurno ima kvalitet nije tu slučajno. Koga god da izvučemo moraćemo da damo više od 100 odsto ako želimo da napravimo ogroman uspeh".

Komentari / 0

Ostavite komentar