Sale: Ljut sam i na sebe!

"Voleo bih da prestanemo da uterujemo klipove u sopstvene točkove. Daj jednom da to uradimo onima koji su sa druge strane, rivalima", poručio selektor Srbije.

Košarka 06.08.2015 | 15:00
Sale: Ljut sam i na sebe!

Najbolji košarkaši Srbije okončali su prvi deo priprema za Eurobasket na Kranjskoj Gori.

Četa Aleksandra Đorđevića već sutra će u Nansiju odigrati kontrolni meč sa selekcijom Francuske, a onda ih u subotu u Lionu očekuje i susret sa Rusijom.

Tokom boravka u Sloveniji ekipa je neočekivano ostala bez centra Bobana Marjanovića, kojem je njegov novi klub San Antonio zabranio nastup na Evropskom prvenstvu u septembru.

Đorđević je ljut zbog cele situacije.

"Voleo bih da prestanemo da uterujemo klipove u sopstvene točkove. Daj jednom da to uradimo onima koji su sa druge strane, rivalima. Zato mi je mnogo krivo, pa sam ljut i na sebe što iznutra gorim. Mada znam da će me proći, jer je veliki posao i cilj pred nama", izjavio je za "Sport" Đorđević.

Selektor Srbije ponovio je da je očekivao ovakav rasplet oko "slučaja Marjanović".

"Nažalost, očekivao sam ovakav ishod, mene to nije iznenadilo, iako sam proteklih dana mnogo o svemu razmišljao", dodao je Đorđević.

Košarkaški savez Srbije uputio je pismu San Antoniju da još jednom razmotri odluku koju je doneo, ali Đorđević ne očekuje da će ona biti promenjena.

"Moramo da budemo svesni kako stvari funkcionišu. Zna se 'težina' sporazuma između NBA i FIBA čak i u slučaju 'razumne medicinske zabrinutosti', rizicima oko povrede koji uz to idu. To je jedna strana medalje. Drugo mi se spremamo za izuzetno važno takmičenje pod jurisdikcijom FIBA. Ako je potrebno da nekog 'prevedem', a kad se sve stavi na 'vagu' nema tu mesta za velike manevre, ako ga uopšte ima. O svemu moramo da povedemo računa", poručio je Aleksandar Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar