Сале: Љут сам и на себе!

"Волео бих да престанемо да утерујемо клипове у сопствене точкове. Дај једном да то урадимо онима који су са друге стране, ривалима", поручио селектор Србије.

Кошарка 06.08.2015 | 15:00
Сале: Љут сам и на себе!

Најбољи кошаркаши Србије окончали су први део припрема за Еуробаскет на Крањској Гори.

Чета Александра Ђорђевића већ сутра ће у Нансију одиграти контролни меч са селекцијом Француске, а онда их у суботу у Лиону очекује и сусрет са Русијом.

Током боравка у Словенији екипа је неочекивано остала без центра Бобана Марјановића, којем је његов нови клуб Сан Антонио забранио наступ на Европском првенству у септембру.

Ђорђевић је љут због целе ситуације.

"Волео бих да престанемо да утерујемо клипове у сопствене точкове. Дај једном да то урадимо онима који су са друге стране, ривалима. Зато ми је много криво, па сам љут и на себе што изнутра горим. Мада знам да ће ме проћи, јер је велики посао и циљ пред нама", изјавио је за "Спорт" Ђорђевић.

Селектор Србије поновио је да је очекивао овакав расплет око "случаја Марјановић".

"Нажалост, очекивао сам овакав исход, мене то није изненадило, иако сам протеклих дана много о свему размишљао", додао је Ђорђевић.

Кошаркашки савез Србије упутио је писму Сан Антонију да још једном размотри одлуку коју је донео, али Ђорђевић не очекује да ће она бити промењена.

"Морамо да будемо свесни како ствари функционишу. Зна се 'тежина' споразума између НБА и ФИБА чак и у случају 'разумне медицинске забринутости', ризицима око повреде који уз то иду. То је једна страна медаље. Друго ми се спремамо за изузетно важно такмичење под јурисдикцијом ФИБА. Ако је потребно да неког 'преведем', а кад се све стави на 'вагу' нема ту места за велике маневре, ако га уопште има. О свему морамо да поведемо рачуна", поручио је Александар Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар