Saletov prvi presjek: Ne bojimo se nikoga, idemo sve da pobjedimo!

"Momci rade svim srcem! Šteta je što su zatvoreni treninzi, što ne možete da vidite njihovu želju, odnos prema igri i treninzima. Igrači znaju da volim da ih pohvalim i na treningu i posle treninga, ali moram i ovako javno", poručio Đorđević...

Košarka 02.08.2015 | 21:40
Saletov prvi presjek: Ne bojimo se nikoga, idemo sve da pobjedimo!

Rad, rad i samo rad! Dobitna formula kojom se vodi i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević usađena je u radnu etiku Orlova, koji već dve nedelje prolivaju na litre znoja kako bi "isklesali" tim dostojan medalje na Evrobasketu i dobili glavnu nagradu - mesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Sale Nacionale je u prvom obraćanju novinarima koji su doputovali na Kranjsku Goru rekao da je izuzetno zadovoljan onim što je do sada učinjeno, a da će pravi rezultati biti viđeno vrlo brzo.
"Prvi put imamo priliku da napravimo malu analizu posle prvo dela priprema i čujete ocene kako je sve prošlo. Bez obzira na male povrede koje imaju pojedini ja sam jako zadovoljan. Ali verujemo u doktora Radovanovića i kompletan medicinski tim i apsolutno verujem u to da će biti sve kako treba u najskorije vreme", bile su prve Đorđevićeve reči novinarima iz Srbije, da bi potom dodao:
"Moram javno da pohvalim odnos igrača prema radu. Iz treninga treba da dođemo do forme i fizičke spremnosti, a mi trenutno radimo dobru stvar. Šteta što su zatvoreni treninzi, što ne možete da vidite njihovu želju, odnos prema igri i treninzima. Igrači znaju da volim da ih pohvalim i na treningu i posle treninga, ali moram i ovako javno. To je baza ka traženju takmičarske forme koja može da se pretvori u pozitivan rezultat za nas".

Talentovani stručnjak još jednom je potvrdio da Orlovi ne beže od uloge favorita, ali da će na prvenstvu biti bar osam velikih kandidata za medalje - počev od četiri iz grupe koju Srbija igra u Berlinu (Španija, Turska, Italija, Nemačka prim. aut.), pa preko Francuske, Litvanije, Hrvatske, Grčke...
"Svi imaju cilj odlazak na Olimpijadu, prva dva mesta nas direktno vode u OI, a od treće do šeste pozicije idu u kvalifikacije. Trudićemo se svi da dođemo do pozitivnog rezultata".

Ove godine Đorđević će u svom timu imati gotovo sve igrače koji su nosioci igre u svojim klubovima, što ga posebno raduje.
"Igrački i individualni kvaliteti su se podigli tokom poslednjih godinu dana. Igrač su nosioci u svojim ekipama, a prošle godine smo imali samo Teodosića, Krstića i Bjelicu. To je jedna dodatna snaga nama i motiv njima. Treba to da prenesu na teren i na timsku igru koja će doneti rezultat".

Baš kao što je i obećao, Đorđević je potvrdio da su kompletne pripreme odrađene na parketu, odnosno da nije bilo trčanja po planini.
"Nama je sada u interesu da dođemo do fizičke spremnosti što pre. Malo se promenio plan u odnosu na prošlu godinu. Prvi cilj je da prođemo grupu, drugačije moramo da uđemo u šampionat u odnosu na Mundobasket, neće biti vremena za uigravanje u toku grupe. Mi se ne bojimo nikog. Idemo tamo da igramo našu najbolju košarku, da pobedimo svaku utakmicu, nismo kalkulisali nikada, pa nećemo ni sada".

TEODOSIĆ: JEDVA ČEKAMO DA POČNU UTAKMICE!

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić dodao je da ekipa ima manjih problema sa povredama, ali da to ne predstavlja veći problem sada.
"Uslovi su odlični, radi se dobro. Imamo manjih problema sa povredama. Mislim da to neće biti veći problem. Imamo sjajan tim na čelu sa doktorom Radovanovićem. Ja lično sam manje-više dobro", rekao je Teodosić i dodao:
"Sada bih rekao da je cilj odlazak u finale. Prihvatio bih i prvih šest mesta što znači da idemo na kvalifikacioni turnir. Jesmo među favoritima i treba da verujemo u sebe. Ekipa je drugačija, nema više Krleta to je veliki minus za nas. Pitanje je da li će igrati Bobi. Ono što je pozitivno je da svi momci iza sebe imaju sjajne sezone i samo treba da nastavimo",

Prvu proveru naš tim ima večeras kada će odmeriti snage sa ekipom Mađarske.
"Sigurno je lepo što počinjemo sa utakicama, retko koji igrač voli ovaj teži deo priprema", zaključio je Teodosić i nasmejao selektora Đorđevića.

Komentari / 0

Ostavite komentar