Салетов први пресјек: Не бојимо се никога, идемо све да побједимо!

"Момци раде свим срцем! Штета је што су затворени тренинзи, што не можете да видите њихову жељу, однос према игри и тренинзима. Играчи знају да волим да их похвалим и на тренингу и после тренинга, али морам и овако јавно", поручио Ђорђевић...

Кошарка 02.08.2015 | 21:40
Салетов први пресјек: Не бојимо се никога, идемо све да побједимо!

Рад, рад и само рад! Добитна формула којом се води и селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић усађена је у радну етику Орлова, који већ две недеље проливају на литре зноја како би "исклесали" тим достојан медаље на Евробаскету и добили главну награду - место на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Сале Национале је у првом обраћању новинарима који су допутовали на Крањску Гору рекао да је изузетно задовољан оним што је до сада учињено, а да ће прави резултати бити виђено врло брзо.
"Први пут имамо прилику да направимо малу анализу после прво дела припрема и чујете оцене како је све прошло. Без обзира на мале повреде које имају поједини ја сам јако задовољан. Али верујемо у доктора Радовановића и комплетан медицински тим и апсолутно верујем у то да ће бити све како треба у најскорије време", биле су прве Ђорђевићеве речи новинарима из Србије, да би потом додао:
"Морам јавно да похвалим однос играча према раду. Из тренинга треба да дођемо до форме и физичке спремности, а ми тренутно радимо добру ствар. Штета што су затворени тренинзи, што не можете да видите њихову жељу, однос према игри и тренинзима. Играчи знају да волим да их похвалим и на тренингу и после тренинга, али морам и овако јавно. То је база ка тражењу такмичарске форме која може да се претвори у позитиван резултат за нас".

Талентовани стручњак још једном је потврдио да Орлови не беже од улоге фаворита, али да ће на првенству бити бар осам великих кандидата за медаље - почев од четири из групе коју Србија игра у Берлину (Шпанија, Турска, Италија, Немачка прим. аут.), па преко Француске, Литваније, Хрватске, Грчке...
"Сви имају циљ одлазак на Олимпијаду, прва два места нас директно воде у ОИ, а од треће до шесте позиције иду у квалификације. Трудићемо се сви да дођемо до позитивног резултата".

Ове године Ђорђевић ће у свом тиму имати готово све играче који су носиоци игре у својим клубовима, што га посебно радује.
"Играчки и индивидуални квалитети су се подигли током последњих годину дана. Играч су носиоци у својим екипама, а прошле године смо имали само Теодосића, Крстића и Бјелицу. То је једна додатна снага нама и мотив њима. Треба то да пренесу на терен и на тимску игру која ће донети резултат".

Баш као што је и обећао, Ђорђевић је потврдио да су комплетне припреме одрађене на паркету, односно да није било трчања по планини.
"Нама је сада у интересу да дођемо до физичке спремности што пре. Мало се променио план у односу на прошлу годину. Први циљ је да прођемо групу, другачије морамо да уђемо у шампионат у односу на Мундобаскет, неће бити времена за уигравање у току групе. Ми се не бојимо никог. Идемо тамо да играмо нашу најбољу кошарку, да победимо сваку утакмицу, нисмо калкулисали никада, па нећемо ни сада".

ТЕОДОСИЋ: ЈЕДВА ЧЕКАМО ДА ПОЧНУ УТАКМИЦЕ!

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић додао је да екипа има мањих проблема са повредама, али да то не представља већи проблем сада.
"Услови су одлични, ради се добро. Имамо мањих проблема са повредама. Мислим да то неће бити већи проблем. Имамо сјајан тим на челу са доктором Радовановићем. Ја лично сам мање-више добро", рекао је Теодосић и додао:
"Сада бих рекао да је циљ одлазак у финале. Прихватио бих и првих шест места што значи да идемо на квалификациони турнир. Јесмо међу фаворитима и треба да верујемо у себе. Екипа је другачија, нема више Крлета то је велики минус за нас. Питање је да ли ће играти Боби. Оно што је позитивно је да сви момци иза себе имају сјајне сезоне и само треба да наставимо",

Прву проверу наш тим има вечерас када ће одмерити снаге са екипом Мађарске.
"Сигурно је лепо што почињемо са утакицама, ретко који играч воли овај тежи део припрема", закључио је Теодосић и насмејао селектора Ђорђевића.

Коментари / 0

Оставите коментар