RUS: Buran i sjajan derbi Moskve završen remijem!

Valbuena umalo "probušio" loptu na roglju, Tarasovu malo i prazan gol! Sve prštalo stadionu Lokomotive - 1:1!

Fudbal 02.08.2015 | 16:00
RUS: Buran i sjajan derbi Moskve završen remijem!

Derbi Moskve između Lokomotive i Dinama završen je bez pobednika (1:1), a razloga za nezadovoljstvo imaju i jedni i driugi. Gosti što su prvi došli do vođstva, a kasnije propustili i nekoliko proilika za novu prednost, a domaći što su nakon izjednačenja preko Tarasova mogli i do treće pobede na startu sezone. Ipak, kada se sve sagleda prilično realna podela plena.

Dinamo je bio bolji i konkretniji u prvom poluvremenu. Andrej Kobelev se lukavo odlučio za igru na kontranapade, što su brzonogi Valbuena, Žirkov i Jonov često koristili kako bi opasno pripretili Giljermeu.

Sjajni Matje Valbuena tokom kompletnog toka meča bio je konstanta pretnja za domaćina iz prekida. Jedan njegov perfektan prekid u 45. minutu Grigori Morozov je pretvorio u pogodak.

Domaćin je zaigrao daleko bolje u nastavku i već u 61. minutu, na sličan način, preko snalažljivog Vedrana Ćorluke stigao do izjednačenja. Hrvatski defanzivac odlično je reagovao nakon udarca Samedova i u stilu hladnokrvnog golgetera matirao Gabulova.

Nekoliko minuta kasnije Valbuena je iz slobodnog udarca pogodio samu rogalj domaćeg gola, odnosno mesto gde se spajaju prečka i stativa, dok je sa druge strane iznenadno pripretio Dmitri Tarasov, koji je izašao sam pred Gabulova, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke Dinamovog gola.

PREMIJER LIGA – TREĆE KOLO:

Petak:
Kubanj – Ufa 1:1 (1:0)
/Ignjatijev 35 – Igbun 51/

Subota:
Amkar – Krila Sovjetov 1:0 (1:0)
/Belorukov 27/

Zenit – Terek 3:0 (2:0)
/Smoljnikov 7, Šatov 11,Dani 90/

CSKA Moskva – Anži 1:0 (1:0)
/Fernandez 3/

Nedelja:
Lokomotiva – Dinamo 1:1 (0:1)
/Ćorluka 61 - Morozov 45/

16.00 Mordovija – Ural
19.00 Rostov – Krasnodar

Ponedeljak:
18.00 Spartak – Rubin

Komentari / 0

Ostavite komentar