Ovo je podatak za istoriju i jedno veliko BRAVO za Partizan!

Partizan u Novom Pazaru završio meč sa svih 11 igrača poniklih u svojoj školi!!! Nema bodova za klub iz Humske, ali ni ovaj detalj nije zanemarljiv...

Fudbal 02.08.2015 | 18:00
Ovo je podatak za istoriju i jedno veliko BRAVO za Partizan!

To do sad nije bilo. Čak ni na prijateljskoj utakmici. Zato je na zvaničnoj zabeležen podatak vredan pažnje. I istorije. Partizan je gostovanje u Novom Pazaru završio u sastavu koji su činili igrači ponikli isključivo u nadaleko čuvenoj školi crno-belih, što nikad ranije nije bio slučaj. Svih 11 fudbalera koje je šef struke Zoran Milinković držao na terenu u završnim minutima imaju zajednički imenitelj – stasali su u klubu iz Humske 1.

Svesno ili ne, tek da bi ovaj podatak bio moguć, ključni potez Milinković je povukao u 76. minutu susreta. Odveo je sa igrališta Nemanju Kojića, a sa klupe „podigao“ Ivana Šaponjića i kad je zlatni omladinski reprezentativac kročio na teren Gradskog stadiona crno-beli su dobili potvrdu višegodišnje orijentacije da ulažu u sopstvene kadrove. Od tog trenutka do kraja utakmice dres aktuelnog prvaka nosili su: Živko Živković, Miladin Stevanović, Miloš Ostojić, Lazar Ćirković, Miroslav Bogosavac, Saša Lukić, Nemanja Glavčić, Saša Ilić, Marko Golubović, Nikola Ninković i Ivan Šaponjić.

Zanimljivo, Glavčiću i Goluboviću, koji su početkom leta potpisali profesionalne ugovore sa crno-belima, to je bio debi za Partizan. Debi koji će se osim po porazu (2:3) pamtiti po tome što je kapiten Saša Ilić od, na primer, Glavčića stariji 19 godina i dva meseca i da je prvu zvaničnu utakmicu za klub odigrao 26. oktobra 1996. protiv čačanskog Borca, kad vezista iz Majdanpeka nije bio rođen (19. februar 1997).

Jedino što ne valja u ovom podatku za Partizan je činjenica da u završnih frtalj sata pomenuta ekipa nije uspela da postigne bar izjednačujući gol. Ovako, tri boda pripala su Novom Pazaru, a da ironija bude veća, istorijski pobedu plavima doneli su upravo dečaci stasali u Sportskom centru Zemunelo: Predrag Pavlović, strelac prvog gola, Siniša Stevanović asistent za drugi pogodak, kao i od subote veče apsolutni heroj grada na Jošanici Stefan Aškovski, koji je dvaput zatresao mrežu, iznudio dva jedanaesterca i pokazao da bi u Humskoj 1 na njega, ipak, trebalo da obrate pažnju, umesto što ga šalju na pozajmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar