Ово је податак за историју и једно велико БРАВО за Партизан!

Партизан у Новом Пазару завршио меч са свих 11 играча пониклих у својој школи!!! Нема бодова за клуб из Хумске, али ни овај детаљ није занемарљив...

Фудбал 02.08.2015 | 18:00
Ово је податак за историју и једно велико БРАВО за Партизан!

То до сад није било. Чак ни на пријатељској утакмици. Зато је на званичној забележен податак вредан пажње. И историје. Партизан је гостовање у Новом Пазару завршио у саставу који су чинили играчи поникли искључиво у надалеко чувеној школи црно-белих, што никад раније није био случај. Свих 11 фудбалера које је шеф струке Зоран Милинковић држао на терену у завршним минутима имају заједнички именитељ – стасали су у клубу из Хумске 1.

Свесно или не, тек да би овај податак био могућ, кључни потез Милинковић је повукао у 76. минуту сусрета. Одвео је са игралишта Немању Којића, а са клупе „подигао“ Ивана Шапоњића и кад је златни омладински репрезентативац крочио на терен Градског стадиона црно-бели су добили потврду вишегодишње оријентације да улажу у сопствене кадрове. Од тог тренутка до краја утакмице дрес актуелног првака носили су: Живко Живковић, Миладин Стевановић, Милош Остојић, Лазар Ћирковић, Мирослав Богосавац, Саша Лукић, Немања Главчић, Саша Илић, Марко Голубовић, Никола Нинковић и Иван Шапоњић.

Занимљиво, Главчићу и Голубовићу, који су почетком лета потписали професионалне уговоре са црно-белима, то је био деби за Партизан. Деби који ће се осим по поразу (2:3) памтити по томе што је капитен Саша Илић од, на пример, Главчића старији 19 година и два месеца и да је прву званичну утакмицу за клуб одиграо 26. октобра 1996. против чачанског Борца, кад везиста из Мајданпека није био рођен (19. фебруар 1997).

Једино што не ваља у овом податку за Партизан је чињеница да у завршних фртаљ сата поменута екипа није успела да постигне бар изједначујући гол. Овако, три бода припала су Новом Пазару, а да иронија буде већа, историјски победу плавима донели су управо дечаци стасали у Спортском центру Земунело: Предраг Павловић, стрелац првог гола, Синиша Стевановић асистент за други погодак, као и од суботе вече апсолутни херој града на Јошаници Стефан Ашковски, који је двапут затресао мрежу, изнудио два једанаестерца и показао да би у Хумској 1 на њега, ипак, требало да обрате пажњу, уместо што га шаљу на позајмице.

Коментари / 0

Оставите коментар