Big Sofo ipak dolazi u Zvezdu?!

Iako su crveno-beli pre samo mesec dana demantovali da će Sofoklis Skorcanitis pojačati njihovu ekipu, čini se da je korpulentni Grk na korak od Malog Kalemegdana!

Košarka 02.08.2015 | 17:00
Big Sofo ipak dolazi u Zvezdu?!

Veleobrt!

Direktor Davor Ristović je početkom jula izjavio da Sofoklis Skorcanitis nije u pregovorima sa Crvenom zvezdom, kao i da taj transfer nije realan, ali su se stvari od tada promenile i krenule u potpuno drugom pravcu.

Crvena zvezda je ostala bez četiri vrlo važna igrača ovog leta - Čarlsa Dženkinsa, Markusa Vilijamsa, Nikole Kalinića i Bobana Marjanovića, nakon čega je trener Dejan Radonjić najavio da će biti još promena. Tu je pre svega mislio na dovođenje adekvatnih zamena, a prva je čini se baš Skorcanitis.

"Večernje novosti" prenose da su crveno-beli u podmakloj fazi pregovora, tačnije da se nalaze pred potpisivanjem saradnje sa grčkim internacionalcem koji je bio na meti još nekoliko evroligaških klubova.

Big Sofo, jedan od najdominantnijih evropskih centara, odlučio je da prihvati poziv šampiona ABA lige i tako postane prvi grčki reprezentativac u srpskoj klupskoj košarci.

Sofoklis Skorcanitis (30, 208 cm, 156 kg) je prošle sezone u dresu Makabija dugo tražio formu posle operacije oka u septembru. Slabim igrama ostao je bez minutaže, pa je prosečno u evroligaškim utakmicama nastupao po 14,4 minuta.

Beležio je u proseku 5,8 poena i 1,6 skokova u regularnom delu Evrolige, a u Top 16 fazi po 8,5 poena i 3,2 skoka.

Osim za Makabi, za koji je nastupao u dva navrata, u karijeri je nastupao i za Panatinaikos, Olimpijakos, Aris, Kantu i Iraklis, u kojem je 2000. i počeo profi karijeru.

Komentari / 0

Ostavite komentar