Биг Софо ипак долази у Звезду?!

Иако су црвено-бели пре само месец дана демантовали да ће Софоклис Скорцанитис појачати њихову екипу, чини се да је корпулентни Грк на корак од Малог Калемегдана!

Кошарка 02.08.2015 | 17:00
Биг Софо ипак долази у Звезду?!

Велеобрт!

Директор Давор Ристовић је почетком јула изјавио да Софоклис Скорцанитис није у преговорима са Црвеном звездом, као и да тај трансфер није реалан, али су се ствари од тада промениле и кренуле у потпуно другом правцу.

Црвена звезда је остала без четири врло важна играча овог лета - Чарлса Џенкинса, Маркуса Вилијамса, Николе Калинића и Бобана Марјановића, након чега је тренер Дејан Радоњић најавио да ће бити још промена. Ту је пре свега мислио на довођење адекватних замена, а прва је чини се баш Скорцанитис.

"Вечерње новости" преносе да су црвено-бели у подмаклој фази преговора, тачније да се налазе пред потписивањем сарадње са грчким интернационалцем који је био на мети још неколико евролигашких клубова.

Биг Софо, један од најдоминантнијих европских центара, одлучио је да прихвати позив шампиона АБА лиге и тако постане први грчки репрезентативац у српској клупској кошарци.

Софоклис Скорцанитис (30, 208 цм, 156 кг) је прошле сезоне у дресу Макабија дуго тражио форму после операције ока у септембру. Слабим играма остао је без минутаже, па је просечно у евролигашким утакмицама наступао по 14,4 минута.

Бележио је у просеку 5,8 поена и 1,6 скокова у регуларном делу Евролиге, а у Топ 16 фази по 8,5 поена и 3,2 скока.

Осим за Макаби, за који је наступао у два наврата, у каријери је наступао и за Панатинаикос, Олимпијакос, Арис, Канту и Ираклис, у којем је 2000. и почео профи каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар