Biseri Jadrana osvajaju dušu na prvi pogled

Egzotični pejzaži, peščane plaže, istorijska kultura i dobar provod ne moraju uvek biti daleki i nepristupačni. Sezona odmora je u jeku, a primorska lepota Crne Gore i Hrvatske su pravi izbor za ovogodišnje letovanje.

Zanimljivosti 16.07.2015 | 09:56
Biseri Jadrana osvajaju dušu na prvi pogled

U srcu jadranske obale Crne Gore čeka vas Budva i vaš odmor za pamćenje može da počne. Nema čoveka koji je mogao da odoli čarima tog letovališta.

Najstariji grad na obali Jadranskog mora sigurno će vas oduševiti zahvaljujući velikom broju prelepih plaža. Budvanska rivijera se prostire od Buljarica, Petrovca i Svetog Stefana pa do Jaza i predstavlja turističku metropolu Crne Gore.

Tradicionalno dobar provod koji Budva nudi ispuniće sva vaša očekivanja.



Grad na crnogorskom primorju bogat istorijom i mnogobrojnim atrakcijama Herceg Novi pravo je letovalište za odmor iz snova.

To je, pre svega, grad stepenica u kojem se nalaze građevine iz turskog, venecijanskog, španskog i austrijskog perioda, grad festivala i nasmejanih meštana!

Pored centra, u Herceg Novom obavezno posetite Plavu špilju i uživajte u čarima najatraktivnije morske pećine.

Još jedno mesto koje je idealno za odmor na Crnogorskom primorju jeste Bar, najveća luka u celoj Crnoj Gori. Najveći deo obale barskog područja je strm i kamenit, sa uvalama.

Barska obala je dosta izložena talasima. Dužina obale koja se može koristiti za kupanje je 4.960 metara i uključuje 20 različitih plaža, kupališta i stenovitih uvala.

Tokom leta se u Baru održavaju i razne manifestacije. Najveća manifestacija „Barski ljetopis“ odvija se svake godine u julu i avgustu, i osvežiće sva vaša čula.

Ako vas ipak crnogorsko primorje nije toliko privuklo, zemlja kontrasta sigurno hoće.

Jednom rečju, Hrvatska s pravom nosi epitet jedne od omiljenih destinacija kako mladih, tako i onih malo starijih, a ove odabrane destinacije nateraće vas da im se ponovo vraćate.

Dubrovnik je glavna luka i jedan od najlepših gradova Hrvatskog primorja. Na prvi pogled oboriće vas s nogu. Monumentalne zidine koje okružuju grad spadaju među najlepše u Evropi.

Uz izuzetne prirodne lepote i očuvanost kulturne baštine, Dubrovnik je grad izuzetno bogate turističke ponude. I zato je idealno odredište za svakoga.

Grad Hvar jedinstven je spoj raskošne mediteranske prirode, bogate i slojevite kulturno-istorijske baštine, te atraktivne turističke ponude.

 

Smešten u slikovitom prirodnom okruženju, obasjan suncem i morem, predstavlja pravi mediteranski doživljaj. Hvar je neiscrpna riznica prizora, doživljaja i avantura za vaše predstojeće leto.

Rovinj je jedan od najrazvijenijih turističkih mesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom uklopljenom u slikoviti ambijent staroga grada, prelepih ostrva i plaža.

 

Rovinj je zasigurno istarski grad koji nikako ne smete propustiti. Samo mesto je veoma romantično i okruženo divnim renesansnim i baroknim spomenicima i crkvama i pravi je izbor za odmor sa društvom ili porodicom.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

hercegovina

16.07.2015 11:47

Porediti prelijepu sumovitu crnogorsko-srpsku obalu sa onim krsem i goleti po NDH je zalosno.

ODGOVORITE
Name

snouden

16.07.2015 18:07

Neka gradjani dobro razmisle kome ostavljaju novce pre nego sto se odluce za ljetovanje.

ODGOVORITE
Name

Lovac

17.07.2015 13:05

Ne u Hrvatsku porucujem srbima.Sa porukom staces brate tamo .O moji Banjalucani porucuju ljubazo kao vole nas a u stvari srbi su krivi i jaca kisa kadpadne.

ODGOVORITE