Бисери Јадрана освајају душу на први поглед

Егзотични пејзажи, пешчане плаже, историјска култура и добар провод не морају увек бити далеки и неприступачни. Сезона одмора је у јеку, а приморска лепота Црне Горе и Хрватске су прави избор за овогодишње летовање.

Занимљивости 16.07.2015 | 09:56
Бисери Јадрана освајају душу на први поглед

У срцу јадранске обале Црне Горе чека вас Будва и ваш одмор за памћење може да почне. Нема човека који је могао да одоли чарима тог летовалишта.

Најстарији град на обали Јадранског мора сигурно ће вас одушевити захваљујући великом броју прелепих плажа. Будванска ривијера се простире од Буљарица, Петровца и Светог Стефана па до Јаза и представља туристичку метрополу Црне Горе.

Традиционално добар провод који Будва нуди испуниће сва ваша очекивања.



Град на црногорском приморју богат историјом и многобројним атракцијама Херцег Нови право је летовалиште за одмор из снова.

То је, пре свега, град степеница у којем се налазе грађевине из турског, венецијанског, шпанског и аустријског периода, град фестивала и насмејаних мештана!

Поред центра, у Херцег Новом обавезно посетите Плаву шпиљу и уживајте у чарима најатрактивније морске пећине.

Још једно место које је идеално за одмор на Црногорском приморју јесте Бар, највећа лука у целој Црној Гори. Највећи део обале барског подручја је стрм и каменит, са увалама.

Барска обала је доста изложена таласима. Дужина обале која се може користити за купање је 4.960 метара и укључује 20 различитих плажа, купалишта и стеновитих увала.

Током лета се у Бару одржавају и разне манифестације. Највећа манифестација „Барски љетопис“ одвија се сваке године у јулу и августу, и освежиће сва ваша чула.

Ако вас ипак црногорско приморје није толико привукло, земља контраста сигурно хоће.

Једном речју, Хрватска с правом носи епитет једне од омиљених дестинација како младих, тако и оних мало старијих, а ове одабране дестинације натераће вас да им се поново враћате.

Дубровник је главна лука и један од најлепших градова Хрватског приморја. На први поглед обориће вас с ногу. Монументалне зидине које окружују град спадају међу најлепше у Европи.

Уз изузетне природне лепоте и очуваност културне баштине, Дубровник је град изузетно богате туристичке понуде. И зато је идеално одредиште за свакога.

Град Хвар јединствен је спој раскошне медитеранске природе, богате и слојевите културно-историјске баштине, те атрактивне туристичке понуде.

 

Смештен у сликовитом природном окружењу, обасјан сунцем и морем, представља прави медитерански доживљај. Хвар је неисцрпна ризница призора, доживљаја и авантура за ваше предстојеће лето.

Ровињ је један од најразвијенијих туристичких места у Хрватској, с богатом туристичком понудом уклопљеном у сликовити амбијент старога града, прелепих острва и плажа.

 

Ровињ је засигурно истарски град који никако не смете пропустити. Само место је веома романтично и окружено дивним ренесансним и барокним споменицима и црквама и прави је избор за одмор са друштвом или породицом.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

херцеговина

16.07.2015 11:47

Поредити прелијепу сумовиту црногорско-српску обалу са оним крсем и голети по НДХ је залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

16.07.2015 18:07

Нека градјани добро размисле коме остављају новце пре него сто се одлуце за љетовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ловац

17.07.2015 13:05

Не у Хрватску поруцујем србима.Са поруком стацес брате тамо .О моји Бањалуцани поруцују љубазо као воле нас а у ствари срби су криви и јаца киса кадпадне.

ОДГОВОРИТЕ