Rađen: Sâm sam kriv za sve!

Srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji je nedavano bio pozitivan na antidoping testu, pozvao je sve sportiste da ne naprave istu grešku kao on.

Ostali sportovi 08.07.2015 | 11:20
Rađen: Sâm sam kriv za sve!

Rađen je takođe poručio da bi u suprotnom za jedan dan mogli da ugroze karijeru.

„Nije mi lako da pričam o tome. Početkom godine me je pogodila iznenadna smrt oca, u klubu nije išlo kako bi trebalo što mi je kao srpskom igraču koji je navikao na pobede teško padalo“, rekao je Rađen.

„Stil života koji sam vodio i okruženje koje sam našao nisu bili pogodni za mene. To što sam uradio nije rešenje, nije opravdanje, podlegao sam pritisku i snosim svu krivicu“, dodao je Rađen obraćajući se učesnicima prvog Kongresa o prevenciji dopinga u sportu u beogradskom Domu omladine.

Rađen je bio pozitivan na testu posle meča Svetske lige između Španije i Srbije i sleduje mu suspenzija.

„Nisam uzimao kokain kako bih poboljšao svoje sportske performanse jer sam to učinio van takmičenja“, naveo je Rađen.

Posle doping skandala, Olimpijakos je raskinuo ugovorom sa srpskim asom, a on je već propustio završni turnir Svetske lige u Bergamu, na kojem je Srbija osvojila zlatnu medalju. On neće biti ni u timu na Svetskom prvenstvu u Kazanju i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

„Želeo sam da idem u Rio i osvojimo tu zlatnu medalju, nažalost, sada ću to pratiti preko malih ekrana. To je najveća kazna za jednog sportistu. Najteže je dobiti poverenje prijatelja, ja sam ga izgubio i srušio. Radiću na tome da ga vratim. Nemojte olako shvatiti reputaciju, jednom kada se sruši teško se vraća“, rekao je Rađen.

Rađen je dodao da su mu teško pali novinski natpisi kada se saznalo da je pozitivan na kokain.

„Jesmo moja supruga i ja javne ličnosti, ali zasmetalo mi je to što su me mediji prerano osudili. I danas ne znam kolika me kazna čeka. Ovo moje obraćanje je odbrana pred FINA“, rekao je Rađen.

Rađen je zahvalio svima na podršci, posebno bivišem saigraču i sadašnjem ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

„Ne možete da verujete kako sam se osećao tada, ali svačija podrška mi je mnogo značila. Dugujem zahvhvalnost saigračima i mojoj porodici, koja je takođe trpela zbog nastale situacije“, zaključio je Rađen.

Svetska plivacka federacija (FINA) privremeno je suspendovala vaterpolistu atinskog Olimpijakosa 6. maja zbog korišćenja nedozvoljene supstance. Njemu preti kazna od četiri godine zabrane takmičenja, mada bi mogla da bude manja usled olakašavajućih okolnosti. Konačnu odluku o sudbini trofejnog sportiste doneće FINA.

Komentari / 0

Ostavite komentar