Šuker ''u vezi'' sa kladioničarskom mafijom?!

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker navodno je povezan sa kladioničarskom mafijom, tvrdi Nemačka državna televizija (ARD).

Fudbal 27.06.2015 | 10:00
Šuker ''u vezi'' sa kladioničarskom mafijom?!

Nemci tvrde da u posedu imaju dokumenta vezana za istragu državnog tužilaštva u Bohumu, koja pokazuju da je Šuker uplaćivao opklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je nameštao utakmice.

ARD u tekstu pod naslovom „Tamna senka iznad Šukera“ piše da je proslavljeni hrvatski fudbaler uplatio opklade za Šapinu na najmanje tri utakmice – dve u Ligi Evrope i jednu u Ligi šampiona. Takođe se navodi da mu je osuđeni kriminalac savetovao da zauzvrat uplati novac na Široki Brijeg protiv Banantsa u Ligi Evrope.

Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog nameštanja utakmica osuđen na pet i po godina zatvora, kontaktirali preko telefona i poruka.

Šuker je trenutno član Izvršnog odbora UEFA i zbog toga su Transperensi internešnala zatražili da to telo pokrene istragu.

UEFA je Nemačkoj državnoj televiziji demantovala da je Šuker bio svedok ili optužen u istrazi državnog tužilaštva u Bohumu, ali je priznala da je svesna sadržaja istrage. Vladajuće telo evropskog fudbala nije odgovorilo na pitanje da li je ikada Šukera upitala o kontaktima sa kladioničarskom mafijom.

Hrvatski fudbalski savez je za sada bez komentara o tom slučaju, a Šuker je još pre pet godina dovođen u vezu sa kladioničarskom mafijom. On je tada označen kao kladioničar i doušnik za Šapinu.

Godinu dana kasnije je „Dojče vele“ objavio da je u optužnici protiv Šapine spomenut i jedan član zlatne hrvatske generacije. Mediji su odmah sa tom pričom povezali Šukera, koji je obećao da će napustiti HNS ako se dokaže njegova veza sa kladioničarskom mafijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar