Шукер ''у вези'' са кладионичарском мафијом?!

Председник Хрватског фудбалског савеза (ХНС) Давор Шукер наводно је повезан са кладионичарском мафијом, тврди Немачка државна телевизија (АРД).

Фудбал 27.06.2015 | 10:00
Шукер ''у вези'' са кладионичарском мафијом?!

Немци тврде да у поседу имају документа везана за истрагу државног тужилаштва у Бохуму, која показују да је Шукер уплаћивао опкладе за Анту Шапину, за којег је доказано да је намештао утакмице.

АРД у тексту под насловом „Тамна сенка изнад Шукера“ пише да је прослављени хрватски фудбалер уплатио опкладе за Шапину на најмање три утакмице – две у Лиги Европе и једну у Лиги шампиона. Такође се наводи да му је осуђени криминалац саветовао да заузврат уплати новац на Широки Бријег против Банантса у Лиги Европе.

Наводно су Шукер и Шапина, који је због намештања утакмица осуђен на пет и по година затвора, контактирали преко телефона и порука.

Шукер је тренутно члан Извршног одбора УЕФА и због тога су Трансперенси интернешнала затражили да то тело покрене истрагу.

УЕФА је Немачкој државној телевизији демантовала да је Шукер био сведок или оптужен у истрази државног тужилаштва у Бохуму, али је признала да је свесна садржаја истраге. Владајуће тело европског фудбала није одговорило на питање да ли је икада Шукера упитала о контактима са кладионичарском мафијом.

Хрватски фудбалски савез је за сада без коментара о том случају, а Шукер је још пре пет година довођен у везу са кладионичарском мафијом. Он је тада означен као кладионичар и доушник за Шапину.

Годину дана касније је „Дојче веле“ објавио да је у оптужници против Шапине споменут и један члан златне хрватске генерације. Медији су одмах са том причом повезали Шукера, који је обећао да ће напустити ХНС ако се докаже његова веза са кладионичарском мафијом.

Коментари / 0

Оставите коментар