Treći napad na Srbe povratnike u Klini

Srbin Bogosav Dabižljević pretučen je u Klini, polomljena su mu tri rebra, te ukradeno 600 evra i mobilni telefon, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Srbija 11.05.2015 | 17:14
Treći napad na Srbe povratnike u Klini

Nepoznata lica juče su pretukla Dabižljevića, kome je ljekarska pomoć ukazana u bolnici u Peći.

Prethodno su u selima Klinavac i Drsnik pretučeni i opljačkani bračni parovi Voštić i Šmigić.

Povodom ovog trećeg napada u posljednjih 10 dana na Srbe povratnike u Klini, ministar za zajednice i povratak u Vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić zatražio je od nadležnih brzo reagovanje i kažnjavanje počinalaca i dodao da ovakvi i slični događaji ne pomažu procesu povratka raseljenih na Kosovo.

Jevtić je rekao da je sa ministrom za lokalnu administraciju u privremenoj Vladi Kosova LJubomirom Marićem prije tri dana, prilikom posjete Klini, dobio uvjeravanja opštinskog rukovodstva da napadi na Srbe neće biti tolerisani i da policija čini sve da zaštiti povratnike.

"Nažalost, oni su i dalje nezaštićeni i poslednja dešavanja nas još više zabrinjavaju", izjavio je Jevtić.

On je uputio apel kosovskoj policiji i međunarodnim institucijama da obezbijede potrebne resurse da bi se operativni planovi zaštite Srba mogli sprovesti.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vehab

11.05.2015 15:18

Vehabije ih opljackale

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.05.2015 18:14

da tvoja fina porodica ih opljačkala! J...m ti sve po spisku majmune!

Name

Milos CCCC.

11.05.2015 22:06

Opljacali Ipretukli Siptarska Vehabijsko Teroristicka Gamad.Nemavise Nepomaze Klintom Ionjejoszakoji Dan.Morajumu Siptari Dici Silak Mjesto Spomenika.jerimje pomagao Uteroristickim Napadima Na kosovu i Srpskoj Metohiji.Arnautska Gamad.Moracete Odakleste Idosli.

ODGOVORITE
Name

Suzuki

12.05.2015 10:24

Polako ljudi,nemojte odmah po nacionalnoj osnovi.Danas je vrijeme krize i besparice svugdje na ovim nasim prostorima svak ce svagog opljackati bez obzira kojoj nacionalnosti pripada.

ODGOVORITE