Трећи напад на Србе повратнике у Клини

Србин Богосав Дабижљевић претучен је у Клини, поломљена су му три ребра, те украдено 600 евра и мобилни телефон, речено је Срни у косовској полицији.

Србија 11.05.2015 | 17:14
Трећи напад на Србе повратнике у Клини

Непозната лица јуче су претукла Дабижљевића, коме је љекарска помоћ указана у болници у Пећи.

Претходно су у селима Клинавац и Дрсник претучени и опљачкани брачни парови Воштић и Шмигић.

Поводом овог трећег напада у посљедњих 10 дана на Србе повратнике у Клини, министар за заједнице и повратак у Влади самопроглашеног Косова Далибор Јевтић затражио је од надлежних брзо реаговање и кажњавање починалаца и додао да овакви и слични догађаји не помажу процесу повратка расељених на Косово.

Јевтић је рекао да је са министром за локалну администрацију у привременој Влади Косова Љубомиром Марићем прије три дана, приликом посјете Клини, добио увјеравања општинског руководства да напади на Србе неће бити толерисани и да полиција чини све да заштити повратнике.

"Нажалост, они су и даље незаштићени и последња дешавања нас још више забрињавају", изјавио је Јевтић.

Он је упутио апел косовској полицији и међународним институцијама да обезбиједе потребне ресурсе да би се оперативни планови заштите Срба могли спровести.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Вехаб

11.05.2015 15:18

Вехабије их опљацкале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.05.2015 18:14

да твоја фина породица их опљачкала! Ј...м ти све по списку мајмуне!

Name

Милос ЦЦЦЦ.

11.05.2015 22:06

Опљацали Ипретукли Сиптарска Вехабијско Терористицка Гамад.Немависе Непомазе Клинтом Иоњејосзакоји Дан.Морајуму Сиптари Дици Силак Мјесто Споменика.јеримје помагао Утерористицким Нападима На косову и Српској Метохији.Арнаутска Гамад.Морацете Одаклесте Идосли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

12.05.2015 10:24

Полако људи,немојте одмах по националној основи.Данас је вријеме кризе и беспарице свугдје на овим насим просторима свак це свагог опљацкати без обзира којој националности припада.

ОДГОВОРИТЕ