I...?! Još imate dilemu ko je najbolji na svijetu?!

Još se svađate ko je najbolji fudbaler sveta? Čudovište napravljeno drugačije od nas! Sportisti širom planete pali u kolektivni trans tokom utakmice Barselona - Bajern.

Fudbal 09.05.2015 | 00:00
I...?! Još imate dilemu ko je najbolji na svijetu?!

Postoje dve sorte ljudi. Oni koji misle da je Leo Mesi najbolji fudbaler planete i oni koji ne znaju ništa o fudbalu.

Status jednog navijača, ne mora da znači Barselone, na Tviteru možda deluje pregrubo ili euforično, možda i potcenjivački prema Kristijanu Ronaldu, međutim, posle onoga što je uradio za samo 180 sekundi meča protiv Bajerna (ej, Bajerna, a ne Almerije, Grande, Rajo Valjekana...) svet je poskočio na noge, aplaudira i klanja se do poda čudesnom Argentincu. Legende ovog sporta, bivši i aktuelni fudbaleri sa svih konetinenata, obični navijači, novinari, čak i ljudi koji se bave drugim sportovima pali su u kolektivni trans i na društvenim mrežama izrazili oduševljenje potezima čoveka koji - e, tu moraju svi da se slože - nas čini privilegovanim, jer živimo u njegovom vremenu, pa ćemo za 20, 30 godina moći da pričamo:
„Eh, kako je samo igrao Mesi“.

Kao što danas nama pričaju o Peleu, Maradoni, Bekenbaueru...

Sigurni smo da bi i oni, da su aktivni na društvenim mrežama, ostavili komentar o fudbaleru koji im je, ako ništa drugo stao uz rame i(li) prešišao.

Uostalom...
„Ako me pitate ko je najbolji fudbaler sveta rekao bih da je to Kristijano Ronaldo. To je na svetu. A Leo Mesi je sa druge planete“, poručio je nedavno Arda Turan, vezista Atletiko Madrida.

Na isti način u večeri ponižavanja Bajerna reagovao je Ros Barkli, fudbaler Evertona i reprezentativac Engleske:
„On je s druge planete.“

Nadovezao se nekadašnji napadač Barse, Patrik Klajvert:
„On je stvarno sa druge planete! Čak i ako navijate za drugi klub to morate da priznate“.

ANRI: DA SAM JA ONO POKUŠAO VEROVATNO BIH - PAO!

A kad je o nekadašnjim asovima reč vredi pročitati zapažanje Tjerija Anrija, još jednog bivšeg špica kluba sa Nou Kampa:
„Gledao sam Lea na treninzima, on je prosto neverovatan. Kad se naljuti u stanju je d apredribla celu ekipu i protiv njega nemate šta da tražite. Ludost je ono što je izveo kod drugog gola, jer sve radi u trku. Da sam ja pokušao to da izvedem protiv Boatenga verovatno bih - pao“.

Javio se zatim Džejmi Rednap, bivši reprezentativac, sada komentator Skaj sporta:
„Počastvovan sam što mogu da gledam Mesija. Ono što je uradio Džeromu Boatengu kod drugog gola je praktično protivzakonito“.

Oglasio se i čuveni brbljivac Džoi Barton, štoper Kvins Park Rendžersa:
„U bilo kom drugom dobu Kristijano Ronaldo bi bio najbolji fudbaler svoje generacje. A u Mesijevoj eri svi fudbaleri koji su bilo kad igrali samo su drugi na listi, kao na primer Maradona, Krojf, Pele...“

Geri Lineker, bivši reprezentativac Engleske:
„Još se svađate ko je najbolji? Pa, on je Mesi(ja)“.

Aplaudiraju i legende Milana. Najpre Franko Barezi:
„Mesi je fenomen“.

I Leonardo:
„Sad je i zvanično: Mesi je bolji od Maradone“.

NJEGA JE NEMOGUĆE REČIMA OPISATI, GLEDAJTE I DIVITE MU SE...

To je reč onih koji više ne igraju, a dokaz koliko je veliki igrač Mesiju je stigao i od strane aktuelnog kolega. Mnoge od njih je, takođe, ponižavao.

Didije Drogba (Čelsi) i Romelu Lukaku (Everton):
„O, Bože“.

Lukas Podolski, bivši igrač Bajerna, sada Intera:
„Samo jedna reč: Mesi“.

Luk Šo, defanzivac Mančester junajteda
„Vauuuuuuuuuuuuuuu“.

Kristijan Benteke, napadač Aston Vile:
„Mesi, hvala ti“.

Čestitke na fenomenalnoj partiji nizale su se i od drugih sportista. Na primer, zapanjen je ostao Kobi Brajant, as Los Anđeles Lejkersa:
„Mesi, magistre“.

Mark Markez, moto GP šampion sveta je bio konkretniji:
„Ovaj čovek je neverovatan! Ostao sam bez teksta.“

I NFL zvezde su zanemele. Džeremi Mekli:
„Mesi je čudovište“.

A onda i Džeremi Hil:
„Mesi je napravljen drugačije od nas“.

Na kraju Lea u nebesa dižu saigrači. Kolega iz ekipe, ali i argentinske reprezentacije Havijer Maskerano je poentirao:
„Mesi? To vam je igrač kog je nemoguće rečima opisati. Morate da ga gledate kako igra i da mu se divite“.

Za ljubitelje statistike nekoliko podataka: Leo je najbolji strelac u istioriji Lige šampiona, stigao je do kote 77, a na drugom mestu je Kristijano Ronaldo (76), s tim da je asu Barsleone bilo potrebno 97 utakmica, dok je Portugalac u dreosvima Mančester junajteda i Reala odigrao 114 kako bi stigao do 76. Od tih 77 pogodaka čak 60 je dao levom nogom, 13 desnom, a četiri glavom.

Zaslužan je za okruglo 500 golova Barse u svim takmičenjima: 365 golova i 135 asistencija. Samo u 2015. na 29 mečeva dao ih je 30, a namestio 18. Kad se računa cela sezona: 55 mečeva, 56 golova, 39 asistencija.

Još bolje: cela njegova karijera u dresu katalonskog giganta izražena u brojkama: 573 utakmice, 452 gola i 182 asistencije.

Imate li dilemu da je najbolji ikada?

Komentari / 0

Ostavite komentar