Mitrović: Neću još da idem, prerano je!

Kapiten Crvene zvezde Telekom kaže da je mogućnost osvajanja još dva trofeja "preveliki motiv".

Košarka 23.04.2015 | 20:40
Mitrović: Neću još da idem, prerano je!

Luka Mitrović jedan je od najzaslužnijih za trijumf Crvene zvezde Telekom nad Partizanom u "istorijskom" polufinalu plej-ofa ABA lige, u kome je ulog bio plasman u Evroligu, faktor od koga svakom klubu mnogo toga zavisi kada počne selektiranje ekipe za narednu sezonu.

Zvezda bi od ključnih domaćih igrača na leto mogla da ostane bez Bobana Marjanovića, koji je MVP sezonom u Evroligi pobudio veliko interesovanje i objektivno je pravo vreme da naplati svoj fenomenalni učinak.

Svi ostali - Mitrović, Kalinić, Jović, Dangubić - trebalo bi da ostanu u crveno-belom i nastave sa igračkim napretkom kroz mečeve elitnog takmičenja.

Luka Mitrović ugovorom je vezan za klub do leta 2016. godine.

"Odmah posle polufinalne serije počele su priče ko će otići, a ko ostati. U ovom trenutku je rano za tu vrstu razgovora, ali mogu da kažem da sam bliži ostanku, nego odlasku iz Zvezde. Ovo je prva sezona moje igračke afirmacije i mislim da je prerano za odlazak", rekao je Mitrović u intervjuu listu "Danas".

Krilni centar, koji je u duelima sa Partizanom definitivno potvrdio potencijal za velika dela, dodao je da će na temu dalje igračke budućnosti razgovarati sa čelnim ljudima Zvezde po završetku domaće Superlige.

"Verujem da ćemo se dogovoriti".

Mitrović je, osim kvalitetnim partijama, prethodnih dana zaslužio respekt sportskim ponašanjem za vreme i posle utakmica.

On je i prošle godine, kada je Zvezda izgubila od Partizana u finalu domaćeg plej-ofa, pokazao isti takav, visok nivo sportske kulture.

"Nažalost, zbog stvari koje se odvijaju oko terena, došli smo u situaciju da se dešavanja na derbiju posmatraju kroz drugačiju prizmu. Kao kapiten ekipe, smatrao sam da imam obavezu i dužnost da pružim ruku protivničkim igračima posle svake utakmice. To je načelo kojeg ću se uvek pridržavati".

Emocije uzburkane kroz četiri "večita" derbija u šest dana još se nisu potpuno slegle, a već je vreme za finale protiv Cedevite, koja gostuje u Pioniru u subotu i nedelju.

Mitrović ističe da ekipa ima motiva napretek i da oni ni u kom slučaju nisu iscrpljeni trijumfom nad najvećim rivalom.

"Pruža nam se prilika da postanemo prva Zvezdina generacija koja će osvojiti regionalnu ligu i da prekinemo post koji traje od 1998, kada smo poslednji put bili šampioni Srbije, što je sve zajedno preveliki motiv. Postoji li nešto veće i značajnije od tih ciljeva", upitao je 22-godišnji Novosađanin, koji će krajem juna, po automatizmu, kroz draft biti dostupan i NBA ligašima.

Komentari / 0

Ostavite komentar