Митровић: Нећу још да идем, прерано је!

Капитен Црвене звезде Телеком каже да је могућност освајања још два трофеја "превелики мотив".

Кошарка 23.04.2015 | 20:40
Митровић: Нећу још да идем, прерано је!

Лука Митровић један је од најзаслужнијих за тријумф Црвене звезде Телеком над Партизаном у "историјском" полуфиналу плеј-офа АБА лиге, у коме је улог био пласман у Евролигу, фактор од кога сваком клубу много тога зависи када почне селектирање екипе за наредну сезону.

Звезда би од кључних домаћих играча на лето могла да остане без Бобана Марјановића, који је МВП сезоном у Евролиги побудио велико интересовање и објективно је право време да наплати свој феноменални учинак.

Сви остали - Митровић, Калинић, Јовић, Дангубић - требало би да остану у црвено-белом и наставе са играчким напретком кроз мечеве елитног такмичења.

Лука Митровић уговором је везан за клуб до лета 2016. године.

"Одмах после полуфиналне серије почеле су приче ко ће отићи, а ко остати. У овом тренутку је рано за ту врсту разговора, али могу да кажем да сам ближи останку, него одласку из Звезде. Ово је прва сезона моје играчке афирмације и мислим да је прерано за одлазак", рекао је Митровић у интервјуу листу "Данас".

Крилни центар, који је у дуелима са Партизаном дефинитивно потврдио потенцијал за велика дела, додао је да ће на тему даље играчке будућности разговарати са челним људима Звезде по завршетку домаће Суперлиге.

"Верујем да ћемо се договорити".

Митровић је, осим квалитетним партијама, претходних дана заслужио респект спортским понашањем за време и после утакмица.

Он је и прошле године, када је Звезда изгубила од Партизана у финалу домаћег плеј-офа, показао исти такав, висок ниво спортске културе.

"Нажалост, због ствари које се одвијају око терена, дошли смо у ситуацију да се дешавања на дербију посматрају кроз другачију призму. Као капитен екипе, сматрао сам да имам обавезу и дужност да пружим руку противничким играчима после сваке утакмице. То је начело којег ћу се увек придржавати".

Емоције узбуркане кроз четири "вечита" дербија у шест дана још се нису потпуно слегле, а већ је време за финале против Цедевите, која гостује у Пиониру у суботу и недељу.

Митровић истиче да екипа има мотива напретек и да они ни у ком случају нису исцрпљени тријумфом над највећим ривалом.

"Пружа нам се прилика да постанемо прва Звездина генерација која ће освојити регионалну лигу и да прекинемо пост који траје од 1998, када смо последњи пут били шампиони Србије, што је све заједно превелики мотив. Постоји ли нешто веће и значајније од тих циљева", упитао је 22-годишњи Новосађанин, који ће крајем јуна, по аутоматизму, кроз драфт бити доступан и НБА лигашима.

Коментари / 0

Оставите коментар