MK: Nole razbio Austrijanca, na redu je Hrvat!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ekspresno se plasirao u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu pošto je za svega 56 minuta lako savladao Andreasa Hajder-Maurera sa 6:4, 6:0.

Tenis 16.04.2015 | 18:20
MK: Nole razbio Austrijanca, na redu je Hrvat!

Noletu je pripao prvi okršaj sa 52. na svetu i nastavio je da grabi ka istorijskoj titulu, a u četvrtfinalu ga čeka Marin Čilić koji je bio bolji od Žo-Vilfreda Conge sa 6:3, 7:6(5) i sa kojim ima savršen učinak od 11 pobeda bez poraza.

Naime, ako Đoković osvoji trofej u Monte Karlu, postaće prvi u istoriji koji je uspeo da trijumfuje na uvodna tri mastersa sezone, jer je u "kneževinu" došao sa odbranjenim titulama iz Indijan Velsa i Majamija.

I odmah je na startu pokazao kako stoje stvari, jer je lako izašao na kraj sa dva protivnička servisa i drugu priliku je pretvorio u brejk koji je bez problema, sa nulom potvrdio "svojom" bekhend paralelom, i ujedno uzeo osam od devet uvodnih poena za brzih 2:0.

Hajder-Maurer se oslobodio početnog straha i pritiska, oslanjao se najviše na servis što mu je najjače oružje, dok je Novak rutinski čuvao prednost i osvojio još jedan gem sa nulom za 4:2 uz loš volej prilikom izlaskan na mrežu i jednu spornu sudijsku odluku koju je ispravio Austrijanac u duhu fer-pleja.

Bio je Đoković nadomak drugog brejka kojim bi okončao set, jer je na 5:3 imao 30:15 na servis rivala, ali su obe duže razmene pripale Hajder-Maureru tako što je svetski broj jedan najpre poslao lopticu u mrežu i potom u aut. Ipak, to nije sputalo Noleta da napravi korak ka pobedi sa 6:4 iako nije blistao, već kao da je igrao koliko mu je potrebno.

Početak drugog seta bio je identičan početku meča, pošto je 52. teniser sveta napravio duplu servis grešku i olakšao Novaku da napravi brejk za 1:0. Opet je uzeo osam od devet poena i zatim još jednom oduzeo servis rivalu, stigao do 4:0 i požurio ka trijumfu.

Austrijski teniser je bio potpuno nemoćan i ni za šta se nije pitao, Noletov ples je bio nezaustavljiv i čistio je linije čak i fantastičnim lobom, pa je drugu deonicu dominantno okončao bez izgubljenog gema.

Novak je u ovom trijumf pretrčao 1.057 metara uz 16 direktnih poena naspram tri manje Hajder-Maurera i imao je devet neiznuđenih grešaka, a rival 21. Đoković je iskoristio četiri od pet brejk šansi, a Austrijancu nije dozvolio nijednu. Imao je i dva asa, a protivnik jedan više.

Komentari / 0

Ostavite komentar