МК: Ноле разбио Аустријанца, на реду је Хрват!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић експресно се пласирао у четвртфинале мастерса у Монте Карлу пошто је за свега 56 минута лако савладао Андреаса Хајдер-Маурера са 6:4, 6:0.

Тенис 16.04.2015 | 18:20
МК: Ноле разбио Аустријанца, на реду је Хрват!

Нолету је припао први окршај са 52. на свету и наставио је да граби ка историјској титулу, а у четвртфиналу га чека Марин Чилић који је био бољи од Жо-Вилфреда Цонге са 6:3, 7:6(5) и са којим има савршен учинак од 11 победа без пораза.

Наиме, ако Ђоковић освоји трофеј у Монте Карлу, постаће први у историји који је успео да тријумфује на уводна три мастерса сезоне, јер је у "кнежевину" дошао са одбрањеним титулама из Индијан Велса и Мајамија.

И одмах је на старту показао како стоје ствари, јер је лако изашао на крај са два противничка сервиса и другу прилику је претворио у брејк који је без проблема, са нулом потврдио "својом" бекхенд паралелом, и уједно узео осам од девет уводних поена за брзих 2:0.

Хајдер-Маурер се ослободио почетног страха и притиска, ослањао се највише на сервис што му је најјаче оружје, док је Новак рутински чувао предност и освојио још један гем са нулом за 4:2 уз лош волеј приликом изласкан на мрежу и једну спорну судијску одлуку коју је исправио Аустријанац у духу фер-плеја.

Био је Ђоковић надомак другог брејка којим би окончао сет, јер је на 5:3 имао 30:15 на сервис ривала, али су обе дуже размене припале Хајдер-Мауреру тако што је светски број један најпре послао лоптицу у мрежу и потом у аут. Ипак, то није спутало Нолета да направи корак ка победи са 6:4 иако није блистао, већ као да је играо колико му је потребно.

Почетак другог сета био је идентичан почетку меча, пошто је 52. тенисер света направио дуплу сервис грешку и олакшао Новаку да направи брејк за 1:0. Опет је узео осам од девет поена и затим још једном одузео сервис ривалу, стигао до 4:0 и пожурио ка тријумфу.

Аустријски тенисер је био потпуно немоћан и ни за шта се није питао, Нолетов плес је био незаустављив и чистио је линије чак и фантастичним лобом, па је другу деоницу доминантно окончао без изгубљеног гема.

Новак је у овом тријумф претрчао 1.057 метара уз 16 директних поена наспрам три мање Хајдер-Маурера и имао је девет неизнуђених грешака, а ривал 21. Ђоковић је искористио четири од пет брејк шанси, а Аустријанцу није дозволио ниједну. Имао је и два аса, а противник један више.

Коментари / 0

Оставите коментар