Šok ili...?! Najjači savezi i klubovi uz FIBA Evroligu!

Poslednji u seriji sastanaka u Ženevi, održali su predstavnici FIBA i najmoćnijih košarkaških saveza (Španija, Grčka, Turska, Italija, Nemačka, Rusija, Francuska), a odlučeno je da će od oktobra, kako saznajemo, najverovatnije krenuti FIBA Evroliga, sa najboljim kontinentalnim klubovima.

Košarka 11.04.2015 | 17:40
Šok ili...?! Najjači savezi i klubovi uz FIBA Evroligu!

Ukoliko ne dođe do novih obrta u previranju na relaciji FIBA - ULEB, to znači da će Evropska košarkaška federacija pri FIBA preuzeti vođenje evropskih takmičenja od ULEB, a svoj pristanak su dali svi najjači nacionalni savezi i njihovi klubovi članovi.

Naredne sezone, u FIBA Evroligu, išao bi šampion novoformirane regionalne lige, koju će činiti 12 klubova sa prostora SFRJ, kako je to nedavno najavio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Regionalna liga bi se igrala od oktobra do maja, a potom, nacionalni šampionati. Međutim, već od 2016/17, možemo da očekujemo drugačiji raspored snaga i prohodnost u Evropu.

Posle sastanaka održanih u četvrtak, bilo je nagoveštaja da bi prohodnost u Evroligu imalo sledećih 16 timova: Barselona, Real, Unikaha, Bajern, Armani, CSKA, Makabi, Olimpijakos, PAO, Fenerbahče, Efes, a specijalnu pozivnicu će dobiti Kuća Laboral, Alba, Himki, Žalgiris i šampion ABA lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar