Шок или...?! Најјачи савези и клубови уз ФИБА Евролигу!

Последњи у серији састанака у Женеви, одржали су представници ФИБА и најмоћнијих кошаркашких савеза (Шпанија, Грчка, Турска, Италија, Немачка, Русија, Француска), а одлучено је да ће од октобра, како сазнајемо, највероватније кренути ФИБА Евролига, са најбољим континенталним клубовима.

Кошарка 11.04.2015 | 17:40
Шок или...?! Најјачи савези и клубови уз ФИБА Евролигу!

Уколико не дође до нових обрта у превирању на релацији ФИБА - УЛЕБ, то значи да ће Европска кошаркашка федерација при ФИБА преузети вођење европских такмичења од УЛЕБ, а свој пристанак су дали сви најјачи национални савези и њихови клубови чланови.

Наредне сезоне, у ФИБА Евролигу, ишао би шампион новоформиране регионалне лиге, коју ће чинити 12 клубова са простора СФРЈ, како је то недавно најавио председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас.

Регионална лига би се играла од октобра до маја, а потом, национални шампионати. Међутим, већ од 2016/17, можемо да очекујемо другачији распоред снага и проходност у Европу.

После састанака одржаних у четвртак, било је наговештаја да би проходност у Евролигу имало следећих 16 тимова: Барселона, Реал, Уникаха, Бајерн, Армани, ЦСКА, Макаби, Олимпијакос, ПАО, Фенербахче, Ефес, а специјалну позивницу ће добити Кућа Лаборал, Алба, Химки, Жалгирис и шампион АБА лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар