ULEB ucjenjuje ABA: Samo šampion u Evroligi?!

Dan uoči odlučujućeg sastanka, 10. aprila u Ženevi, kada se će se za istim stolom naći ULEB i FIBA, Evroliga na čelu sa Đordijem Bertomeuom održala je tajni sastanak na kom je uskratila ABA ligi jedno mesto u Evroligi sledeće godine!

Košarka 11.04.2015 | 16:20
ULEB ucjenjuje ABA: Samo šampion u Evroligi?!

Kako "Blic" saznaje, u Barseloni su se sastali predstavnici ULEB i klubova, pa će sutra pred FIBA izaći sa sledećim stavom: Prohodnost u Evroligu imalo bi sledećih 16 timova: Barselona, Real, Unikaha, Bajern, Armani, CSKA, Makabi, Olimpijakos, PAO, Fenerbahče, Efes, a specijalnu pozivnicu će dobiti Kuća Laboral, Alba, Himki, Žalgiris i šampion ABA lige.

Evidentno je da je ono što je bilo najavljivano proteklih meseci ULEB i učinio, i uskratio ABA ligi još jednog predstavnika u eliti, ali videćemo na koji će način FIBA odgovoriti, i ko će pobediti u sukobu ULEB - FIBA.

FIBA Evrope se neće svideti ovakav predlog, sa obzirom na to da oni nisu za učešće klubova putem ugovora, već po plasmanu u nacionalnim šampionatima, a ono što je nama mnogo važnije, jeste njihovo nepriznavanje ABA lige.

Videćemo da li će i na koji način buduća regionalna liga, isključivo sa prostora SFRJ, dobiti prohodnost u Evropu, ili će to imati nacionalni šampionati.

Komentari / 0

Ostavite komentar