УЛЕБ уцјењује АБА: Само шампион у Евролиги?!

Дан уочи одлучујућег састанка, 10. априла у Женеви, када се ће се за истим столом наћи УЛЕБ и ФИБА, Евролига на челу са Ђордијем Бертомеуом одржала је тајни састанак на ком је ускратила АБА лиги једно место у Евролиги следеће године!

Кошарка 11.04.2015 | 16:20
УЛЕБ уцјењује АБА: Само шампион у Евролиги?!

Како "Блиц" сазнаје, у Барселони су се састали представници УЛЕБ и клубова, па ће сутра пред ФИБА изаћи са следећим ставом: Проходност у Евролигу имало би следећих 16 тимова: Барселона, Реал, Уникаха, Бајерн, Армани, ЦСКА, Макаби, Олимпијакос, ПАО, Фенербахче, Ефес, а специјалну позивницу ће добити Кућа Лаборал, Алба, Химки, Жалгирис и шампион АБА лиге.

Евидентно је да је оно што је било најављивано протеклих месеци УЛЕБ и учинио, и ускратио АБА лиги још једног представника у елити, али видећемо на који ће начин ФИБА одговорити, и ко ће победити у сукобу УЛЕБ - ФИБА.

ФИБА Европе се неће свидети овакав предлог, са обзиром на то да они нису за учешће клубова путем уговора, већ по пласману у националним шампионатима, а оно што је нама много важније, јесте њихово непризнавање АБА лиге.

Видећемо да ли ће и на који начин будућа регионална лига, искључиво са простора СФРЈ, добити проходност у Европу, или ће то имати национални шампионати.

Коментари / 0

Оставите коментар