Nikolić odlikovao žrtve pada helikoptera

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su stradali u padu helikoptera 13. marta.

Srbija 08.04.2015 | 17:09
Nikolić odlikovao žrtve pada helikoptera

Iz predsedništva je saopšteno da su oni odlikovani Zlatnom medaljom za hrabrost “Miloš Obilić”.

"Na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost 'Miloš Obilić' posthumno su odlikovani major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović", piše u saopštenju.

"Predsednik je preduzao sve što je u njegovoj ustavnoj nadležnosti da se sazna istina, a sada je sve u rukama pravosudnih organa", rekao je savetnik predsednika Oliver Antić. Helikopter Vojske Srbije, u kome su se nalazili odlikovani, srušio se 13. marta, u blizini aerodroma "Nikola Tesla", dok je vršio transport životno ugrožene bebe iz Novog Pazara do Beograda.

Ministarstvo odbrane nedavno je objavilo izveštaje komisija koje su istraživale pad helikoptera Vojske Srbije u kom je stradalo sedam osoba, a potom i priloge iz izveštaja.

Ministar odbrane Bratislav Gašić je rekao sinoć da je posada sama birala mesto sletanja, kao i da je najpre poziv upućen MUP Srbije, ali je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo da MUP nije dobio zvaničan zahtev za prevoz bolesne bebe.

Zvučni snimci razgovora Kontrole leta i pilota Omera Mehića portvrdili su da se oni nisu razumeli u ključnim momentima, kada je helikopter trebalo da sleti.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gašpar

08.04.2015 15:11

lakrdija da je nema veće, to mogu samo Srbi...

ODGOVORITE
Name

JA

08.04.2015 16:35

Sada je kasno za odlikovanja!!!Zao mi je...

ODGOVORITE
Name

gavran

09.04.2015 09:28

Odlikovanje će prikriti sve rupe, javašluk i neimaštinu u vazduhoplovstvu oružanih snaga Srbije.

ODGOVORITE