Николић одликовао жртве пада хеликоптера

Председник Србије Томислав Николић донео је Указ о одликовању припадника Војске Србије и медицинског особља, који су страдали у паду хеликоптера 13. марта.

Србија 08.04.2015 | 17:09
Николић одликовао жртве пада хеликоптера

Из председништва је саопштено да су они одликовани Златном медаљом за храброст “Милош Обилић”.

"На иницијативу председника Србије Томислава Николића, за испољену изванредну личну храброст и самопрегор у спасавању људских живота у изузетно опасној ситуацији, Златном медаљом за храброст 'Милош Обилић' постхумно су одликовани мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, заставник Небојша Драјић, заставник Иван Миладиновић, лекар Џевад Љајић и медицински техничар Мирослав Веселиновић", пише у саопштењу.

"Председник је предузао све што је у његовој уставној надлежности да се сазна истина, а сада је све у рукама правосудних органа", рекао је саветник председника Оливер Антић. Хеликоптер Војске Србије, у коме су се налазили одликовани, срушио се 13. марта, у близини аеродрома "Никола Тесла", док је вршио транспорт животно угрожене бебе из Новог Пазара до Београда.

Министарство одбране недавно је објавило извештаје комисија које су истраживале пад хеликоптера Војске Србије у ком је страдало седам особа, а потом и прилоге из извештаја.

Министар одбране Братислав Гашић је рекао синоћ да је посада сама бирала место слетања, као и да је најпре позив упућен МУП Србије, али је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић навео да МУП није добио званичан захтев за превоз болесне бебе.

Звучни снимци разговора Контроле лета и пилота Омера Мехића портврдили су да се они нису разумели у кључним моментима, када је хеликоптер требало да слети.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Гашпар

08.04.2015 15:11

лакрдија да је нема веће, то могу само Срби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

08.04.2015 16:35

Сада је касно за одликовања!!!Зао ми је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

09.04.2015 09:28

Одликовање ће прикрити све рупе, јавашлук и неимаштину у ваздухопловству оружаних снага Србије.

ОДГОВОРИТЕ