Fenerbahče: Prekinite prvenstvo!

Turski Fenerbahče zahteva da nacionalni šampionat bude suspendovan posle oružanog napada na autobus u kojem su fudbaleri ostali nepovređeni, a vozač je ranjen.

Fudbal 06.04.2015 | 18:20
Fenerbahče: Prekinite prvenstvo!

"Sve dok se ne pronađu krivci i ovaj slučaj ne bude rešen na način koji će zadovoljiti javnost i Fenerbahče, suspenzija prvenstva je neizbežna", kaže se u saopštenju istanbulskog kluba, a prenosi agencija AFP.

"Krv je pala i fudbal je utišan. Sad je najvažnije da se pronađu i kazne počinioci", stoji na zvanicncom sajtu Fenerbahčea.

Napad se odigrao u subotu dok su se igrači vraćali u Istanbul posle pobedničkog gostovanja Rizesporu (5:1). Oni su iz grade Rize krenuli na aerodrom u susedni grad Trabzon. Napad su osudili turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i turski klubovi.

Poslednjih meseci vlada potpuni Haos u Turskoj gde je 21. novembra Marko Ivković ubijen nožem u sukobu navijača Crvene zvezde i Galatasaraja.

Pre nekoliko dana radikalni levičari oteli su turskog tužioca Mehmeta Selima Kiraza, a on je potom ubijen sa tri metka u glavu. Prilikom akcije oslobođenja ubijeni su i napadači.

Dan kasnije policija u Istanbulu je blizu glavne policijske stanice ubila ženu koja je nosila bombu, jedna osoba je uspela da pobegne, a tom prilikom povređen je policajac.

Komentari / 0

Ostavite komentar