Фенербахче: Прекините првенство!

Турски Фенербахче захтева да национални шампионат буде суспендован после оружаног напада на аутобус у којем су фудбалери остали неповређени, а возач је рањен.

Фудбал 06.04.2015 | 18:20
Фенербахче: Прекините првенство!

"Све док се не пронађу кривци и овај случај не буде решен на начин који ће задовољити јавност и Фенербахче, суспензија првенства је неизбежна", каже се у саопштењу истанбулског клуба, а преноси агенција АФП.

"Крв је пала и фудбал је утишан. Сад је најважније да се пронађу и казне починиоци", стоји на званицнцом сајту Фенербахчеа.

Напад се одиграо у суботу док су се играчи враћали у Истанбул после победничког гостовања Ризеспору (5:1). Они су из граде Ризе кренули на аеродром у суседни град Трабзон. Напад су осудили турски председник Реџеп Тајип Ердоган и турски клубови.

Последњих месеци влада потпуни Хаос у Турској где је 21. новембра Марко Ивковић убијен ножем у сукобу навијача Црвене звезде и Галатасараја.

Пре неколико дана радикални левичари отели су турског тужиоца Мехмета Селима Кираза, а он је потом убијен са три метка у главу. Приликом акције ослобођења убијени су и нападачи.

Дан касније полиција у Истанбулу је близу главне полицијске станице убила жену која је носила бомбу, једна особа је успела да побегне, а том приликом повређен је полицајац.

Коментари / 0

Оставите коментар