Vlado Jagodić je novi trener Borca!

Trofejni trener Borca Vlado Jagodić, koji je s crveno-plavima osvojio jedinu titulu šampiona Bosne i Hercegovine, vratio se na klupu Banjalučana!

Fudbal 27.03.2015 | 16:00
Vlado Jagodić je novi trener Borca!

Jagodić će naslijediti bivšeg stratega Vinka Marinovića, koji je nedavno preuzeo prvaka države Zrinjski iz Mostara.

Čim je Marinović otišao sa Gradskog stadiona, Jagodić je važio za glavnog kandidata za novog trenera jer je odmah izjavio da je spreman da pomogne svom klubu!

Vladi Jagodiću ovo će biti treći mandat na trenerskoj klupi Fudbalskog kluba Borac. Prvi put crveno-plave je predvodio u sezoni 2008-09, kada je kormilo naslijedio od Milomira Odovića, koji je smijenjen nakon poraza od Širokog Brijega (4:1) u šestom kolu.

Jagodić je sa tadašnjom ekipom stigao nadomak plasmana u Evropu, ali je Borac, nažalost, na kraju morao da se zadovolji osvojenim petim mjestom. Inače, od januara 2008. pa do Odovićeve smjene, Jagodić je obavljao funkciju sportskog direktora banjalučkog kluba.

Kada je drugi put trenirao fudbalere Borca, u sezoni 2010-11, Jagodić je stigao do šampionske titule. Nakon poraza u prvom kolu, ponovo od Širokog Brijega, smijenjen je dotadašnji trener Zoran Marić iz Novog Sada.

Brigu o ekipi preuzeo je Jagodić i stigao do titule prvaka, prve u istoriji kluba, nakon čega je i sam smijenjen, a na njegovo mjesto postavljen je Zvezdan Cvetković.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vultures

27.03.2015 15:44

Jest uzeo titulu ali Borac nikad nije ružnije igrao,a titulu je osvoio Avdukić i dogoverene utakmice,a sada para nema teško nama ispašćemo sa njim.

ODGOVORITE