Владо Јагодић је нови тренер Борца!

Трофејни тренер Борца Владо Јагодић, који је с црвено-плавима освојио једину титулу шампиона Босне и Херцеговине, вратио се на клупу Бањалучана!

Фудбал 27.03.2015 | 16:00
Владо Јагодић је нови тренер Борца!

Јагодић ће наслиједити бившег стратега Винка Мариновића, који је недавно преузео првака државе Зрињски из Мостара.

Чим је Мариновић отишао са Градског стадиона, Јагодић је важио за главног кандидата за новог тренера јер је одмах изјавио да је спреман да помогне свом клубу!

Влади Јагодићу ово ће бити трећи мандат на тренерској клупи Фудбалског клуба Борац. Први пут црвено-плаве је предводио у сезони 2008-09, када је кормило наслиједио од Миломира Одовића, који је смијењен након пораза од Широког Бријега (4:1) у шестом колу.

Јагодић је са тадашњом екипом стигао надомак пласмана у Европу, али је Борац, нажалост, на крају морао да се задовољи освојеним петим мјестом. Иначе, од јануара 2008. па до Одовићеве смјене, Јагодић је обављао функцију спортског директора бањалучког клуба.

Када је други пут тренирао фудбалере Борца, у сезони 2010-11, Јагодић је стигао до шампионске титуле. Након пораза у првом колу, поново од Широког Бријега, смијењен је дотадашњи тренер Зоран Марић из Новог Сада.

Бригу о екипи преузео је Јагодић и стигао до титуле првака, прве у историји клуба, након чега је и сам смијењен, а на његово мјесто постављен је Звездан Цветковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вултурес

27.03.2015 15:44

Јест узео титулу али Борац никад није ружније играо,а титулу је освоио Авдукић и договерене утакмице,а сада пара нема тешко нама испашћемо са њим.

ОДГОВОРИТЕ