Kragujevčanin držao vučicu na osmom spratu?!

Jedan Kragujevčanin držao je ženku vuka na osmom spratu stambene zgrade u centru Kragujevca i životinja mu je oduzeta. Životinja će, najverovatnije, u sredu biti prebačena u Beogradski zoo-vrt.

Zanimljivosti 24.03.2015 | 07:59
Kragujevčanin držao vučicu na osmom spratu?!

Ljudi imaju različite kućne ljubimce. Pored pasa i mačaka, česte su i ptice, ribice... Ali, primer iz Kragujevca do sada nismo videli. Veterinarska inspekcija Šumadijskog okruga u saradnji sa policijom otkrila je da jedan stanar stambene zgrade u centru grada u stanu drži ženku vuka!

„Pripadnici policije u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom za zaštitu životne sredine za Šumadijski okrug su krajem prošle sedmice otkrili da čovek drži vuka u stanu“, precizirala je u načelnica Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine Tatjana Babić.

Prema njenim rečima, u trenutku kada je otkriveno da je životinja u stanu, nije postojala mogućnost da je i fizički prebace.

U izveštaju vererinarske inspekcije, navodi se da životinja živi u lošim higijenskim uslovima i da se drži na nepropisan način.

Vlasniku je oduzeta vučica, ali zbog nemogućnosti transporta do daljeg je zabranjeno njeno izvođenje iz stana, otkriva Babićeva.

Životinja će, najverovatnije, u sredu biti prebačena u Beogradski zoo-vrt.

Prema rečima veterinara Lazara Pavlovića, vučicu izolovanu u stanu van njenog prirodnog okruženja može da bude opasno.

„Stan ne ispunjava uslove za držanje te vrste životinja. Nije bezbedno, životinja može da promeni ćud, može da iskoči kroz prozor, da pobegne kroz vrata, da napadne nekog od stanara“, objasnio je Pavlović.

U Kragujevačkoj inspekciji kažu da su i ranije imali problema sa ovim sugrađaninom. Pre dve godine oduzeto mu je dvadeset pasa koje je držao u stanu u nehigijenskim uslovima.

Iz Inspekcije za zaštitu životne sredine najavljuju podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv vlasnika vuka.

Izvor: RTS

 

Komentari / 0

Ostavite komentar