Крагујевчанин држао вучицу на осмом спрату?!

Један Крагујевчанин држао је женку вука на осмом спрату стамбене зграде у центру Крагујевца и животиња му је одузета. Животиња ће, највероватније, у среду бити пребачена у Београдски зоо-врт.

Занимљивости 24.03.2015 | 07:59
Крагујевчанин држао вучицу на осмом спрату?!

Људи имају различите кућне љубимце. Поред паса и мачака, честе су и птице, рибице... Али, пример из Крагујевца до сада нисмо видели. Ветеринарска инспекција Шумадијског округа у сарадњи са полицијом открила је да један станар стамбене зграде у центру града у стану држи женку вука!

„Припадници полиције у сарадњи са ветеринарском инспекцијом и инспекцијом за заштиту животне средине за Шумадијски округ су крајем прошле седмице открили да човек држи вука у стану“, прецизирала је у начелница Републичке инспекције за заштиту животне средине Татјана Бабић.

Према њеним речима, у тренутку када је откривено да је животиња у стану, није постојала могућност да је и физички пребаце.

У извештају вереринарске инспекције, наводи се да животиња живи у лошим хигијенским условима и да се држи на непрописан начин.

Власнику је одузета вучица, али због немогућности транспорта до даљег је забрањено њено извођење из стана, открива Бабићева.

Животиња ће, највероватније, у среду бити пребачена у Београдски зоо-врт.

Према речима ветеринара Лазара Павловића, вучицу изоловану у стану ван њеног природног окружења може да буде опасно.

„Стан не испуњава услове за држање те врсте животиња. Није безбедно, животиња може да промени ћуд, може да искочи кроз прозор, да побегне кроз врата, да нападне неког од станара“, објаснио је Павловић.

У Крагујевачкој инспекцији кажу да су и раније имали проблема са овим суграђанином. Пре две године одузето му је двадесет паса које је држао у стану у нехигијенским условима.

Из Инспекције за заштиту животне средине најављују подношење захтева за покретање прекршајног поступка против власника вука.

Извор: РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар