Rosi: Hoću titulu, pa da se ženim, pa da dobijem sina!

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je u intervjuu za “Gazetu” pred početak ovogodišnjeg Moto GP šampionata da mu je cilj deseta titula.

Ostali sportovi 24.03.2015 | 17:40
Rosi: Hoću titulu, pa da se ženim, pa da dobijem sina!

Svoju poslednju titulu Rosi je osvojio 2009. godine, a njegovi navijači puni samopouzdanja očekuju start nove sezone, u nedelju, Velikom nagradom Katara.

‘Doktor’ iza sebe ima najuspešniju sezonu u poslednjih pet godina, koju je završio kao vicešamopion, iza Marka Markesa, pa ne čudi što je zaslužio novi, dvogodišnji ugovor sa Jamahom, koji traje do kraja 2016. godine.

Upitan da li bi se u slučaju desete titule ove sezone povukao kao šampion na kraju godine ili bi pružio revanš klincima, Rosi je odgovorio:

“Imam ugovor, a i želju da još vozim. U ovom trenutku ne gledam dalje od naredne dve sezone. 2016. godine će se mnoge stvari promeniti – propisi, pneumatici, elektornika. Biće zanimljivo videti šta će se dešavati. Zbog toga ne pravim planove”.

Međutim, titula bi mogla da ga navede da promeni planove, posebno zbog obećanja koje je dao svojoj dugogodišnjoj izabranici Lindi.

“Rekao sam joj: ‘Kada osvojim titulu, venčaćemo se’. Linda je dobro, ali nismo razgovarali o braku. Recimo da bih hteo naslednika u narednih deset godina”, rekao je Rosi.

Rosi je nedavno proslavio 36. rođendan, a više puta je poslednjih godina je istakao da bi voleo da je mlađi da bi mogao da se izbori sa Markesom. Zbog toga ne čudi što je rekao da bi bio veoma zabrinut da mu je mladi Španac bio rival kada je dominirao kraljevskom klasom.

“Bio bih zabrinut. Nisam siguran da bih ga pobedio. Definitivno bih uživao da sam mogao da odmerim snagu sa njim, a da smo vršnjaci. Ipak, iskreno, osećam da sam u ovom trenutku toliko fizički spreman, bolje nego ikada u karijeri”, naglasio je ‘Doktor’.

Komentari / 0

Ostavite komentar