Evo dokaza da ima i nerazmaženih sportskih zvezda!

Dobio 2.000.000 za potpis, živi u kombiju iz ’78. sa 800 dolara mesečno! Sloboda nema cenu!

Ostali sportovi 13.03.2015 | 08:00
Evo dokaza da ima i nerazmaženih sportskih zvezda!

Egomanijaci opsednuti novcem, najskupljim automobilima, devojkama sa naslovnih strana modnih časopisa. Česta pojava, ali ne i pravilo. Danijel Noris se uopšte ne uklapa u stereotip razmažene sportske zvezde. A mogao bi. Na draftu MLB lige iz 2011. Norisa je izabrao Toronto. Samo za potpis 21-godišnji bejzbol igrač dobio je na ruke 2.000.000 dolara. Ali grešite ako mislite da ih je odmah stukao na neku vilu. Ne, Noris i dalje živi u Folksvagenovom kombiju iz 1978. koji je kupio za tričavih 10.000 dolara.

Dao mu je i ime – Šegi po čuvenom liku iz Skubi Du crtanih filmova. Rečju - uživa u životu.
"Za mene je to kao jing i jang. Neću da se menjam zato što ljudi misle da sam čudak. Jedini način da uspem je da sebi stvorim srećan, izbalansiran život. Da nastavim da se ponašam kao ja. Možda nije uobičajeno, ali da bih se osećao dobro moram da imam i neku avanturu u životu", kaže Noris.

Magazin I-Es-Pi-En (ESPN) stoga ga u opširnom intervjuu naziva "najinteresantnijim čovekom u svetu bejzbola". I ne greši ni najmanje. Noris nema kućnu pomoćnicu - jer nema ni kuću - već sam sebi kuva. Teško da bi iko pomislio da je u pitanju jedan od cenjenijih mladih igrača MLB lige. Kad se sezona završi putuje u tom istom kombiju. Alkohol nije probao, devojku je ostavio jer je želeo da putuje sam, ne gleda televiziju, studira fotografiju... Na dan kada je dobio onih 2.000.000 dolara otišao je sa vršnjacima iz Toronta u šoping. Lap topovi, skupi telefoni, nakit, moderna tehnika... Sve je to jedva stalo u kola njegovih kolega. U njegovim je bila samo majica. Kupljena na rasprodaji za 14 dolara. I dalje je nosi. Kada mu na račun legne plata advokat mu prosledi samo 800 dolara. Toliko mu je dovoljno da preživi mesec.

Mnogima nerazumljivo, ali...
"Meni je ovo jedini način koji ima smisla", kategoričan je Noris.

Komentari / 0

Ostavite komentar