Ruševine ugrožavaju bezbjednost građana

U gradskom jezgru Brčkog više desetina porušenih ili oštećenih privatnih i javnih objekata koji su van funkcije, predstavljaju opasnost za građane, izjavio je šef Odjeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove u lokalnoj vladi Ismet Dedeić.

Bosna i Hercegovina 19.02.2015 | 11:23
Ruševine ugrožavaju bezbjednost građana

"U napuštenim i ruiniranim objektima skoro 20 godina od završetka rata legu se gmizavci i pacovi i vlast treba da upozori vlasnike da ukloni takve objekte, a ako to ne učini onda to treba da uradi vlast, poštujući zakonsku proceduru", rekao je Dedeić novinarima.

On kaže da je više od 1.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u centru Brčkog u vlasništvu distrikta prazno i zapušteno, a istovremeno javna preduzeća su primorana na zakup privatnih prostora.

Dedeić smatra da je riječ o neefikasnosti Kancelarije za upravljanje zbog njenog samostalnog funkcionisanja izvan Vlade.

On je najavio skoru reformu u pojedinim službama javne uprave kako bi se poboljšala njihova funkcionalnost, a na spisku je i Kancelarija za upravljanje javnom imovinom.

"Sjećam se perioda kada je služba koja upravlja javnom imovinom distrikta bila u sastavu Vlade i tada je puno bolje radila. Zbog loše organizacije izvršne vlasti Kancelarija za upravljanje javnom imovinom loše postupa sa svim nekretninama koje su u vlasništvu Brčko distrikta, što upućuje na to da je lokalna Vlada veoma loš domaćin", tvrdi Dedeić.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Direkt

19.02.2015 16:38

Stvarno je žalosno gledati na najprometnijim lokacijama zgrade koje samo što nisu se urušile. Turisti kada dođu u Brčko prvo što vide jesu upravo ti objekti. Jedan od takvih objekata jeste zgrada nekadašnje fabrike obuće Izbor ispred koje stoji tabla na kojoj piše "Opasnost od rušenja objekta".

ODGOVORITE
Name

brčko

19.02.2015 17:32

Ovo ruglo sto vidimo na slici je u centru Brckog ... tačno preko puta zanatskog centra na Konačkom brdu .. Pod hitno treba srušit i napravit bar privremeno parking dok se ne sagradi nešto poput Avazovog tornja.. :-))))))

ODGOVORITE
Name

prodaje se

19.02.2015 22:24

Cijena 45 miliona ,pogodno za poslanike u zajednickim institucijama distrikta.

ODGOVORITE