Рушевине угрожавају безбједност грађана

У градском језгру Брчког више десетина порушених или оштећених приватних и јавних објеката који су ван функције, представљају опасност за грађане, изјавио је шеф Одјељења за урбанизам и имовинско правне послове у локалној влади Исмет Дедеић.

Босна и Херцеговина 19.02.2015 | 11:23
Рушевине угрожавају безбједност грађана

"У напуштеним и руинираним објектима скоро 20 година од завршетка рата легу се гмизавци и пацови и власт треба да упозори власнике да уклони такве објекте, а ако то не учини онда то треба да уради власт, поштујући законску процедуру", рекао је Дедеић новинарима.

Он каже да је више од 1.000 метара квадратних пословних простора у центру Брчког у власништву дистрикта празно и запуштено, а истовремено јавна предузећа су приморана на закуп приватних простора.

Дедеић сматра да је ријеч о неефикасности Канцеларије за управљање због њеног самосталног функционисања изван Владе.

Он је најавио скору реформу у појединим службама јавне управе како би се побољшала њихова функционалност, а на списку је и Канцеларија за управљање јавном имовином.

"Сјећам се периода када је служба која управља јавном имовином дистрикта била у саставу Владе и тада је пуно боље радила. Због лоше организације извршне власти Канцеларија за управљање јавном имовином лоше поступа са свим некретнинама које су у власништву Брчко дистрикта, што упућује на то да је локална Влада веома лош домаћин", тврди Дедеић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Директ

19.02.2015 16:38

Стварно је жалосно гледати на најпрометнијим локацијама зграде које само што нису се урушиле. Туристи када дођу у Брчко прво што виде јесу управо ти објекти. Један од таквих објеката јесте зграда некадашње фабрике обуће Избор испред које стоји табла на којој пише "Опасност од рушења објекта".

ОДГОВОРИТЕ
Name

брчко

19.02.2015 17:32

Ово ругло сто видимо на слици је у центру Брцког ... тачно преко пута занатског центра на Коначком брду .. Под хитно треба срушит и направит бар привремено паркинг док се не сагради нешто попут Авазовог торња.. :-))))))

ОДГОВОРИТЕ
Name

продаје се

19.02.2015 22:24

Цијена 45 милиона ,погодно за посланике у заједницким институцијама дистрикта.

ОДГОВОРИТЕ