Srbac: Desetak sela i dalje bez struje

Snabdjevanje električnom energijom na području opštine Srbac postepeno se normalizuje, ali je stanje i dalje teško je deset trafostanica treći dan nije u funkciji zbog kvarova izazvanih na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži usljed obilnih snježnih padavina.

Republika Srpska 08.02.2015 | 14:46
Srbac: Desetak sela i dalje bez struje

U Radnoj jedinici „Elektrodistribucija“ Srbac stanje je mobilno, na terenu je 40 ekipa električara koji ulažu velike napore da se saniraju havarije na elektromreži –kaže direktor ove radne jedinice Živko Mikulić.

On dodaje da su tek jutros struju dobila sela Razboj Lijevče, Lilić i Kukulje, dok se otklanjaju kvarovi na 20-kilovoltnom dalekovodu Kladari – Nova Topola, zbog čega stanovnici ovog dijela Lijevča polja još uvijek nemaju električnu energiju.

U potpunosti nije saniran ni dalekovod Srbac – Kobaš, odnosno dijelovi niskonaponske mreže gdje dolazi do čestih nestanaka struje, a više stotina domaćinstava i dalje nema normalno snabdjevanje strujom. Slična situacija je i na području koje pokriva dalekovod Sitneši - Lepenica .

Mada radnici „Elektrodistribucije“ ulažu velike napore da što prije saniraju oštećenu elektromrežu, zbog složenosti posla, na nekim područjima trebaće dosta vremena, pa se zamoljavaju potrošači na razumjevanje i strpljenje.

Za sada su strujom kvalitetno snabdjevene sve javne ustanove i institucije, komunalna preduzeća i službe – tvrde u RJ „Elektrodistribucija“ Srbac.

Autor: Savo Keser

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

08.02.2015 14:10

A sta ima veze, sutra je radni dan! Toplo je u zgradi vlade...

ODGOVORITE
Name

Srbac

08.02.2015 16:28

Kako je to moguce da se desi, a sto godina nije ulagano u mrezu? Zna Zivko on je strucnjak za sve.

ODGOVORITE
Name

srbac

08.02.2015 18:21

U Elektru ih ima kao mrava ima ih vise nego isravnih bandera, ne rade nista, sve partijski puleni vodoinstaleri.

ODGOVORITE
Name

tetak mata

09.02.2015 07:30

U toj elektri sve manekeni ko će ići po ovakvoj zimi popravljati kvar čudi me da se ne sjete da neka agencija ne radi za njih.

ODGOVORITE