Nastavak suđenja Goranu Zupcu

Iskazom pomoćnika direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH Anđelka Hrgića, danas će pred Sudom BiH biti nastavljeno suđenje direktoru Sipe Goranu Zupcu, koji se tereti za nesavjestan rad u službi.

Bosna i Hercegovina 05.02.2015 | 08:11
Nastavak suđenja Goranu Zupcu

Zupčev branilac Dragiša Jokić rekao je na ročištu održanom 30. januara, da će Hrgić, kao jedini svjedok odbrane u ovom predmetu, govoriti o strukturi i načinu rada Agencije.

Jokić je najavio da će tokom narednih ročišta, između ostalog, izvršiti uvid u službenu zabilješku svjedoka Tužilaštva, tužioca Saše Sarajlića, kao i uvid u naredbu Štaba Federalne uprave policije /FUP/ na okolnosti da je on bio formiran u periodu protesta, te uvid u zapisnike o ispitivanju osumnjičenih o navodnom terorizmu.

Branilac Zupca predočiće i dopise koje je Ambasada SAD u Sarajevu uputila Sipi, iz kojih je vidljivo pod kojim uslovima ona djeluje u slučaju napada na Ambasadu.

Zubac se tereti za nesavjestan radu u službi, jer, kako se navodi u optužnici, tokom nasilnih protesta ispred zgrade Predsjedništva BiH 7. februara prošle godine nije pružio traženu pomoć Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Početak suđenja zakazan je u 13.00 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar