Наставак суђења Горану Зупцу

Исказом помоћника директора Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Анђелка Хргића, данас ће пред Судом БиХ бити настављено суђење директору Сипе Горану Зупцу, који се терети за несавјестан рад у служби.

Босна и Херцеговина 05.02.2015 | 08:11
Наставак суђења Горану Зупцу

Зупчев бранилац Драгиша Јокић рекао је на рочишту одржаном 30. јануара, да ће Хргић, као једини свједок одбране у овом предмету, говорити о структури и начину рада Агенције.

Јокић је најавио да ће током наредних рочишта, између осталог, извршити увид у службену забиљешку свједока Тужилаштва, тужиоца Саше Сарајлића, као и увид у наредбу Штаба Федералне управе полиције /ФУП/ на околности да је он био формиран у периоду протеста, те увид у записнике о испитивању осумњичених о наводном тероризму.

Бранилац Зупца предочиће и дописе које је Амбасада САД у Сарајеву упутила Сипи, из којих је видљиво под којим условима она дјелује у случају напада на Амбасаду.

Зубац се терети за несавјестан раду у служби, јер, како се наводи у оптужници, током насилних протеста испред зграде Предсједништва БиХ 7. фебруара прошле године није пружио тражену помоћ Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ.

Почетак суђења заказан је у 13.00 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар