Emotivni Bogdan: Vilander je teški kompleksaš!

Već dugi niz godina je bezobrazan prema Đokoviću, ono što on nikada nije mogao Novak radi konstantno i dobro. I njega i Navratilovu treba da bude sramota - jasan je Bogdan.

Tenis 05.02.2015 | 17:40
Emotivni Bogdan: Vilander je teški kompleksaš!

Peta titula i 50. jubilarna pobeda, sve to je Novak Đoković uradio pobedom u finalu nad Endijem Marejem (3:1 u setovima). Posle neverovatnog uspeha samo pozvali selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdana Obradovića.

- Jedan zaista izuzetan rezultat. Novak je još uvek mlad teniser koji dugi niz godina pravi fantastične rezultate. Ima igračku zrelost koja se tek kasnije pojavljivala kod drugih igrača - počinje priču Obradović za “Novosti online”.

Posebno upada u oči rezultat 6:0 u četvrtom setu.

- Dugo pratim ovaj sport i mislim da se to nikada nije dogodilo da neko bez izgubljenog gema dobije odlučujući set. Pored toga je isto uradio i u petom setu protiv Vavrinke. Razgovarao sam sa Nikolom Pilićem i Radmilom Armenulićem i oni su se složili da to što je Roj Emerson šest puta bio prvak u Melburnu ne može da se poredi sa Noletovom uspehom. Sada se igra atomski brz tenis, a mi još toga nismo svesni.

Nažalost, ono o čemu se mnogo priča posle pobede je to kako je Novak “glumeo povredu i služio se trikovima”. Među prvima su to uradili Mats Vilander i Martina Navratilova.

- Da sam se bavio takvim predviđanjima kao njih dvoje koji su Mareja proglasili za favorita onda se ne bih bavio tim poslom više. Uopšte mi se ne dopada to što se mnogo manji rezultati nekih igrača više poštuju od Đokovićevih uspeha.

Ne može selektor nikako da pređe preko “otrovnih strelica” Vilandera.

- Treba mu oduzeti mesto komentatora na Eurosportu. Vilander je veliki kompleksaš i ono što on nikada nije mogao da igra Novak radi konstantno. Iako je Novak za “dve glave” niži od njega mnogo je brži - “grmi” Obradović.

Bez potrebe za postavljanjem pitanja nastavlja izlaganje.

- Ovo mu nije prvi put, već godinama je bezobrazan kada je Novak u pitanju. Veoma sam razočaran i time i činjenicom da mu Eurosport kao velika institucija dozvoljava da tako priča. Garantujem da bi Vilander, da igra u ovom dobu bio igrač tipa Dolgopolova, bez namere da uvredim Ukrajinca. Nikada ne bi bio ni u prilici da osvoji gren slem trofej, a kamoli nešto drugo. Ja ću uvek biti prvi uz Novaka i hvaliću ga i govoriću samo u superlativu, jer on to zaslužuje. Ukoliko ovo budu čitali neki iz inostranstva i ako me pozovu reći ću im isto. Vilandera i Navratilovu treba da bude sramota! To što su pričali nema veze sa sportom.

Izgleda da mnogo toga ima veze sa tim što je iz male zemlje kao što je Srbija.

- Titula je u našim rukama i tu piše Srbija, mogu samo da nas mrze. Mi nikada nikog nismo mrzeli, ratovali smo samo protiv onih koji su nas napali, uvek smo se branili. Svetu ne odgovara to što mi štitimo svoje, a nema lepše ni pametnije nacije od naše. Zahvaljujući jednom Srbinu Nikoli Tesli oni sada imaju struju. Žao mi je svih njih. Od Tesle pa do Đokovića smo pokazali koliko smo sposobni. Mogu da nas ne vole, ali mogu samo da im poručim, kao neko ko se bavi sportom, da mi pravimo još šampiona i da nećemo stati! - jasan je Obradović.

Svemu ovome je umnogome “pomogao” Marej svojim izjavama.

- Ma to su sve takozvane “prljave” izjave. Koji sportista pred gren slem finale može da kaže da bi bio iznenađen ako pobedi. Koristio je medije i radio sve moguće da dekoncentriše Novaka koji je pokazao da je jači od svih njih.

Britanac je rekao da ga je povreda srpskog asa dekoncentrisala.

- Zbog čega se Endi bavio izrazima lica protivnika i time šta rival radi na terenu, veliki igrači to ne rade. Imao je mnogo brejk lopti i dosta šansi, ali je pokazao da mentalno nije dovoljno jak. Daleko od toga da nije vrhunski igrač, jer to jeste, ali je baš zato još veće zadovoljstvo za Đokovića da pobeđuje takve - zaključio je Bogdan Obradović.

Otkrio je Obradović i veoma zanimljiv detalj sa meča na Olimpijskim igrama 2012. godine kada je u polufinalu Marej pobedio Đokovića.

- Dobro Marej zna za ovo, a Novak to nikada nije spomenuo. U drugom redu, iza Đokovića je deset gemova sedela žena sa bebom od oko tri meseca koja je konstantno plakala. Endi je na to bio pripremljen i radio je sve moguće da dođe do pobede - otkriva Obradović.

NOVAKOVA DOMINACIJA NA LISTI
Posle dužeg vremena na vrhu atp liste se našla “velika četvorka” (Đoković, Federer, Nadal, Marej).
- Tu im je realno i bilo mesto. Ipak, svako od njih je imao neke padove, osim Đokovića. Od kada je došao na to treće mesto nikada nije išao ispod. Bio je veoma konstantan. Za razliku od svih njih je prošao mnogo teži put poput bombardovanja, a niko od njih to ni na televiziji nije video. Nikada Novak nije kukao niti se svađao, a isto tako je veliku medijsku pažnju i pomoć imao Federer čiji sponzori su bili “Najk”, “Vilson”, “Roleks” i slično, a svi znamo koliko su oni moćni. Isto tako Đoković nije nikada o sebi govorio o superlativu, a to je osobina velikana - kaže Obradović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Potkozarje

05.02.2015 17:23

Samo je jedna stvar gora od "ogovaranja", a to je ne biti "ogovaran". Izvolite gospodo i ogovarajte našeg Novaka, a ti Novače nastavi da trijumfuješ. Poslije igračke karijere budi predsjednik Srbije i povedi narod i zemlju u napredak.

ODGOVORITE