Емотивни Богдан: Виландер је тешки комплексаш!

Већ дуги низ година је безобразан према Ђоковићу, оно што он никада није могао Новак ради константно и добро. И њега и Навратилову треба да буде срамота - јасан је Богдан.

Тенис 05.02.2015 | 17:40
Емотивни Богдан: Виландер је тешки комплексаш!

Пета титула и 50. јубиларна победа, све то је Новак Ђоковић урадио победом у финалу над Ендијем Марејем (3:1 у сетовима). После невероватног успеха само позвали селектора Дејвис куп репрезентације Србије Богдана Обрадовића.

- Један заиста изузетан резултат. Новак је још увек млад тенисер који дуги низ година прави фантастичне резултате. Има играчку зрелост која се тек касније појављивала код других играча - почиње причу Обрадовић за “Новости онлине”.

Посебно упада у очи резултат 6:0 у четвртом сету.

- Дуго пратим овај спорт и мислим да се то никада није догодило да неко без изгубљеног гема добије одлучујући сет. Поред тога је исто урадио и у петом сету против Вавринке. Разговарао сам са Николом Пилићем и Радмилом Арменулићем и они су се сложили да то што је Рој Емерсон шест пута био првак у Мелбурну не може да се пореди са Нолетовом успехом. Сада се игра атомски брз тенис, а ми још тога нисмо свесни.

Нажалост, оно о чему се много прича после победе је то како је Новак “глумео повреду и служио се триковима”. Међу првима су то урадили Матс Виландер и Мартина Навратилова.

- Да сам се бавио таквим предвиђањима као њих двоје који су Мареја прогласили за фаворита онда се не бих бавио тим послом више. Уопште ми се не допада то што се много мањи резултати неких играча више поштују од Ђоковићевих успеха.

Не може селектор никако да пређе преко “отровних стрелица” Виландера.

- Треба му одузети место коментатора на Еуроспорту. Виландер је велики комплексаш и оно што он никада није могао да игра Новак ради константно. Иако је Новак за “две главе” нижи од њега много је бржи - “грми” Обрадовић.

Без потребе за постављањем питања наставља излагање.

- Ово му није први пут, већ годинама је безобразан када је Новак у питању. Веома сам разочаран и тиме и чињеницом да му Еуроспорт као велика институција дозвољава да тако прича. Гарантујем да би Виландер, да игра у овом добу био играч типа Долгополова, без намере да увредим Украјинца. Никада не би био ни у прилици да освоји грен слем трофеј, а камоли нешто друго. Ја ћу увек бити први уз Новака и хвалићу га и говорићу само у суперлативу, јер он то заслужује. Уколико ово буду читали неки из иностранства и ако ме позову рећи ћу им исто. Виландера и Навратилову треба да буде срамота! То што су причали нема везе са спортом.

Изгледа да много тога има везе са тим што је из мале земље као што је Србија.

- Титула је у нашим рукама и ту пише Србија, могу само да нас мрзе. Ми никада никог нисмо мрзели, ратовали смо само против оних који су нас напали, увек смо се бранили. Свету не одговара то што ми штитимо своје, а нема лепше ни паметније нације од наше. Захваљујући једном Србину Николи Тесли они сада имају струју. Жао ми је свих њих. Од Тесле па до Ђоковића смо показали колико смо способни. Могу да нас не воле, али могу само да им поручим, као неко ко се бави спортом, да ми правимо још шампиона и да нећемо стати! - јасан је Обрадовић.

Свему овоме је умногоме “помогао” Мареј својим изјавама.

- Ма то су све такозване “прљаве” изјаве. Који спортиста пред грен слем финале може да каже да би био изненађен ако победи. Користио је медије и радио све могуће да деконцентрише Новака који је показао да је јачи од свих њих.

Британац је рекао да га је повреда српског аса деконцентрисала.

- Због чега се Енди бавио изразима лица противника и тиме шта ривал ради на терену, велики играчи то не раде. Имао је много брејк лопти и доста шанси, али је показао да ментално није довољно јак. Далеко од тога да није врхунски играч, јер то јесте, али је баш зато још веће задовољство за Ђоковића да побеђује такве - закључио је Богдан Обрадовић.

Открио је Обрадовић и веома занимљив детаљ са меча на Олимпијским играма 2012. године када је у полуфиналу Мареј победио Ђоковића.

- Добро Мареј зна за ово, а Новак то никада није споменуо. У другом реду, иза Ђоковића је десет гемова седела жена са бебом од око три месеца која је константно плакала. Енди је на то био припремљен и радио је све могуће да дође до победе - открива Обрадовић.

НОВАКОВА ДОМИНАЦИЈА НА ЛИСТИ
После дужег времена на врху атп листе се нашла “велика четворка” (Ђоковић, Федерер, Надал, Мареј).
- Ту им је реално и било место. Ипак, свако од њих је имао неке падове, осим Ђоковића. Од када је дошао на то треће место никада није ишао испод. Био је веома константан. За разлику од свих њих је прошао много тежи пут попут бомбардовања, а нико од њих то ни на телевизији није видео. Никада Новак није кукао нити се свађао, а исто тако је велику медијску пажњу и помоћ имао Федерер чији спонзори су били “Најк”, “Вилсон”, “Ролекс” и слично, а сви знамо колико су они моћни. Исто тако Ђоковић није никада о себи говорио о суперлативу, а то је особина великана - каже Обрадовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Поткозарје

05.02.2015 17:23

Само је једна ствар гора од "оговарања", а то је не бити "оговаран". Изволите господо и оговарајте нашег Новака, а ти Новаче настави да тријумфујеш. Послије играчке каријере буди предсједник Србије и поведи народ и земљу у напредак.

ОДГОВОРИТЕ