Fanovi Seltika pred Liga kup: Old firm je mrtav!

Navijači Seltika podgrejali su atmosferu pred okršaj sa najvećim rivalom Rendžersoma u Liga kupu saopštenjem u novinama u kojem ističu da je "Old Firm mrtav".

Fudbal 28.01.2015 | 18:40
Fanovi Seltika pred Liga kup: Old firm je mrtav!

Seltikovi fanovi smatraju da je aktuelni Rendžers novi klub nastao 2012. i da nema veze sa njihovom omraženim rivalom osnovanim 1872. godine.

Najtrofejniji škotski klub Rendžersi su zbog bankrota likvidirali klub 2012. godine i kao novi klub krenuli iz četvrtog ranga takmičenja. Trenutno su drugoligaš.

"Kao navijači Seltika, mi nažalost priznajemo da je naš klub imao odnos sa Rendžersom osnovanim 1872. godine kroz Old Firm. Mislimo da je ovaj naziv duela sada suvišan zbog likvidacije Rendžersa (1872). Prvog februara navijači Seltika će bodriti naš tim u polufinalu protiv novog kluba koji je nastao 2012. godine", navodi se u reklami u jednom listu u nedelju.

"Ovo će biti prvi duel naša dva kluba, a svrha ovog saopštenja je da odredi našu poziciju u tome kako bi navijači Seltika mogli da uživaju bez učešća u onome što je fikcija nastavka kluba Rendžers", dodao je se u saopštenju koji ih je koštalo 3.000 funti.

Ovo je izazvao različite reakcije u Škotskoj, čelnik Škotske fudbalske lige Nil Donkaster je istakao da je klub sa Ajbroksa "apsolutno isti", a pristalice Rendžersa smatraju da su te tvrdnje besmislene i da samo bespotrebno podižu tenzije pred duel dva tima.

Old Firm je do sada imao 399 izdanja, Rendžersi imaju više pobeda (159), a u poslednjem okršaju Seltik je slavio 3:0 u meču koji je odigran 29. aprila 2012. godine.

Seltik i Rendžersi će se sresti 1. februara na Hempden parku u polufinalu Liga kupa Škotske. Dan ranije na istom mestu će igrati Aberdin i Dandi Junajted.

Komentari / 0

Ostavite komentar