Фанови Селтика пред Лига куп: Олд фирм је мртав!

Навијачи Селтика подгрејали су атмосферу пред окршај са највећим ривалом Ренџерсома у Лига купу саопштењем у новинама у којем истичу да је "Олд Фирм мртав".

Фудбал 28.01.2015 | 18:40
Фанови Селтика пред Лига куп: Олд фирм је мртав!

Селтикови фанови сматрају да је актуелни Ренџерс нови клуб настао 2012. и да нема везе са њиховом омраженим ривалом основаним 1872. године.

Најтрофејнији шкотски клуб Ренџерси су због банкрота ликвидирали клуб 2012. године и као нови клуб кренули из четвртог ранга такмичења. Тренутно су друголигаш.

"Као навијачи Селтика, ми нажалост признајемо да је наш клуб имао однос са Ренџерсом основаним 1872. године кроз Олд Фирм. Мислимо да је овај назив дуела сада сувишан због ликвидације Ренџерса (1872). Првог фебруара навијачи Селтика ће бодрити наш тим у полуфиналу против новог клуба који је настао 2012. године", наводи се у реклами у једном листу у недељу.

"Ово ће бити први дуел наша два клуба, а сврха овог саопштења је да одреди нашу позицију у томе како би навијачи Селтика могли да уживају без учешћа у ономе што је фикција наставка клуба Ренџерс", додао је се у саопштењу који их је коштало 3.000 фунти.

Ово је изазвао различите реакције у Шкотској, челник Шкотске фудбалске лиге Нил Донкастер је истакао да је клуб са Ајброкса "апсолутно исти", а присталице Ренџерса сматрају да су те тврдње бесмислене и да само беспотребно подижу тензије пред дуел два тима.

Олд Фирм је до сада имао 399 издања, Ренџерси имају више победа (159), а у последњем окршају Селтик је славио 3:0 у мечу који је одигран 29. априла 2012. године.

Селтик и Ренџерси ће се срести 1. фебруара на Хемпден парку у полуфиналу Лига купа Шкотске. Дан раније на истом месту ће играти Абердин и Данди Јунајтед.

Коментари / 0

Оставите коментар