Povratnici iz Sirije upali u džamiju u Sarajevu

Trojica ekstremista, od kojih je jedan povratnik sa sirijskog ratišta, izazvali su juče incident tokom molitve u džamiji u sarajevskom naselju Stara Breka, prenosi "Dnevni avaz".

Bosna i Hercegovina 24.01.2015 | 09:46
Povratnici iz Sirije upali u džamiju u Sarajevu

Imam džamije Muhamed Velić potvrdio je da se incident desio kada su u džamiju ušla trojica ekstremista, dodajući da je ovaj događaj uznemirio vjernike.

Njihove pojave su bile uznemirujuće. Dvojica su imala duže kose i brade, nauljene, a sva trojica imala su surmu na očima, onako kao kad se ide u rat i borbu. Glavni, koji je komandovao grupicom, stao je prvi ispred mene, skinuo jaknu, a onda se ukazala crna duga majica sa zastavom "Islamske države", pojasnio je Velić.

On je naveo da mu je jedan od trojice mladića prilikom molitve pogrdno dobacio da laže.

Prema njegovim riječima, ovaj incident je neviđena uvreda i presedan koji ga je natjerao da reaguje i da ih izbaci iz džamije.

Izvor: Agencije

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

24.01.2015 08:56

Pocelo je. . .

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

24.01.2015 09:00

Što nisu otišli kod svoga mentora Bakira Izetbegovića i tamo demonstrirali silu, nego na prave vijernike kojima je njihova ideologija špansko selo. Ni ALLAH neće smradove kao što su oni.

ODGOVORITE
Name

Dado

24.01.2015 09:44

Neka tako i treba.Država nije htjela reagovati sad su dobili što su htjeli! Zašto se ne oduzmu dokumenti? Zašto se ti ljudi kreću slobodno? Da su bili pod budnim okom vlasti ne bi ni ušli. Nezavisna republika!

ODGOVORITE
Name

pitam se

24.01.2015 10:38

Nije li izasao (trebao izaci) neki zakon,koji zabranjuje odlaske na ratista i koji se brine o povratnicima sa istih?Zasto se takvi i slicni njima slobodno setaju gradovima,svejedno koje drzave?

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

24.01.2015 13:52

Velike su pare u pitanju da bi sada Fedracija mogla nešto da uradi.Da li bošnjački politički vrh ima snage za obračun sa Radikalima,vreme će vrlo brzp pokazati.

ODGOVORITE
Name

Re bošnjak

24.01.2015 15:15

A što kod njega da demonstriraju kad im se on ne protivi.

ODGOVORITE
Name

Simo

24.01.2015 16:16

Lijepo je bilo kasirati novac ekstremnih teroristicki organizacija. I doci na najodgovornije funcije u BiH . Sada nema niko ko bi se suprostavio ovim teroristima jer kako da se suprostavis kada si i sam dio organizacije. Mnogi muslimani u BiH su protiv ovih izroda vjere samo nemaju nikakvu moc da se suprostave. Ni jedan muslimanski politicar u BiH nije stao javno i osudio ove pojave u drzavi. Zasto? Presudite sami!

ODGOVORITE
Name

Ahaaa

24.01.2015 19:02

najbolje bi bilo da se sastave sa onim cetnicima sto idu u rusiju,bili bi vise nego duplo jaci. st... jedni- st... drugi, ista g...a

ODGOVORITE